Alemanya situa Espanya en regió de risc per Covid-19

És el menor dels seus tres nivells d'alerta i no té repercussions directes per als turistes alemanys que es troben a Espanya o s'hi plantegen viatjar en els pròxims dies

Turistes alemanys arriben a un hotel de Palma
Turistes alemanys arriben a un hotel de Palma / Efe

El govern alemany ha inclòs aquest divendres tot Espanya en la llista de regions de risc per Covid-19, el menor dels seus tres nivells d'alerta, pel repunt de la incidència en els últims dies.

La inclusió en la llista de regions de risc, al contrari que les qualificacions de risc per alta incidència i risc per variant perillosa, no té repercussions directes per als turistes alemanys que es troben a Espanya o planegen viatjar-la en els pròxims dies.

Un dels criteris clau perquè Alemanya considere zona de risc una regió és que la incidència acumulada en set dies supere els cinquanta casos per cada 100.000 habitants.

Fins ara eren considerades zones de risc Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Euskadi i Ceuta. Balears i Canàries, els dos principals destins dels turistes alemanys a Espanya, no eren considerades zones de risc.

Fiji i Xipre, llocs de risc per alta incidència

Entre els llocs de risc per alta incidència apareixen ara també les illes Fiji i Xipre. Només poden viatjar a Alemanya des d'aquests últims dos països els ciutadans alemanys i les persones amb residència permanent a Alemanya i tots, inclosos els plenament immunitzats, han de guardar una quarantena de catorze dies.

El principal criteri epidemiològic per a declarar regió d'alta incidència és que aquest paràmetre a set dies supera els 200 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats