Alacant i València, entre les tres ciutats on més puja l'habitatge en el segon trimestre

El preu de segona mà marca un nou màxim i puja un 7,5% a Espanya en el segon trimestre, increment que deixa el metre quadrat a 2.138 euros, segons Idealista

Edifici de vivendes
Edifici de vivendes / Europa Press

El preu de l'habitatge usat a Espanya ha registrat una pujada del 7,5% interanual durant el segon trimestre de l'any, increment que deixa el metre quadrat a 2.138 euros, segons l'últim índex de preus publicat per Idealista.

Referent a la variació trimestral, el preu s'ha incrementat un 2,9% en els últims tres mesos, mentre que la taxa mensual puja un 0,9%. D'esta manera, Espanya aconsegueix un nou màxim històric.

Així, en totes les capitals espanyoles s'ha incrementat el preu en els últims dotze mesos, excepte a Pamplona, on es va reduir un 1,1%.

Màlaga encapçala la pujada del preu, amb un 19,9% en l'últim any. Li segueixen Alacant (16,9%), València (14,7%), Santander (13,7%), Sòria (13,6%), Madrid i Santa Cruz de Tenerife (12,4% les dos).

Sant Sebastià és la capital espanyola més cara (5.461 euros per metre quadrat), seguida de Madrid (4.514), Barcelona (4.430), Palma (4.114) i Bilbao (3.301). En la part oposada de la taula se situen Zamora, la capital més econòmica, amb un preu de 1.154 euros el metre quadrat.

València, en màxims històrics

Un total de set capitals marquen els seus màxims històrics, com són Madrid, Barcelona, Palma, Màlaga, Cadis, València i Las Palmas de Gran Canaria.

Quant al preu a les comunitats autònomes durant els últims 12 mesos, la pujada més gran s'ha registrat a les Canàries, on les expectatives dels propietaris s'han incrementat un 15,4%. Per damunt dels dos dígits també se situen les pujades de les Balears (10,7%), i la Comunitat Valenciana (10,3%).

Per darrere, estan els ascensos de la Comunitat de Madrid (9,5%), Andalusia (8,2%), la Regió de Múrcia (7,2%), Cantàbria (6,9%) i La Rioja (5,6%). Catalunya registra la menor pujada, amb un 1,5% interanual, seguida de Galícia, Astúries i Castella i Lleó (3,2% en els tres casos).

El principal problema és la falta d'obra nova en el mercat

Francisco Iñareta, portaveu d'Idealista, ha explicat que el principal problema que té el mercat immobiliari és la falta d'oferta disponible. "La falta d'obra nova en el mercat de compravenda és apressant", alerta Iñareta. Això provoca que tot el pes recaiga sobre l'habitatge usat, que no és capaç de proveir la demanda actual i provoca la tendència alcista dels preus.

"És necessari que es prenguen mesures i s'agilitzen processos per a la promoció, especialment en els mercats més tensats", conclou el portaveu d'Idealista.

També et pot interessar

stats