Alacant és la província amb més vivendes turístiques d'Espanya

El 35% dels municipis espanyols amb més oferta d'aquest tipus està a la Comunitat Valenciana

Apartaments turístics
Apartaments turístics / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana té una gran oferta turística extrahotelera, que va caure durant els mesos durs de la pandèmia, però que ja mostra símptomes de recuperació. Les últimes dades de vivendes turístiques de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponents al mes d'agost, mostren que el 16,6% de tota aquesta oferta a Espanya està a la Comunitat Valenciana. Alacant, a més, és la província que més en té, 33.376.

A la Comunitat Valenciana hi havia a l'agost un total de 51.047 vivendes turístiques, un 6,6% menys que un any abans. Sols Balears i les Canàries superen aquesta dada. I entre els 20 municipis amb més de 1.000 habitatges turístics, set són valencians (València, Torrevella, Alacant, Dénia, Calp, Xàbia i Benidorm). La major concentració d'aquesta oferta es situa, per tant, a la Marina.

D'altra banda, el nombre de places se situa en 266.464, xifra que creix un 5,2% en comparació amb l'agost de 2020. I al conjunt d'Espanya, l'oferta de vivendes turístiques és de 306.000, un 4,5% menys que un any abans.

També et pot interessar

stats