Els apartaments turístics perden 20 milions d’euros en un mes per la Covid-19

Del 15 de març al 15 d’abril, el sector ha perdut els ingressos de les Falles i la Setmana Santa.

Els apartaments turístics perden 20 milions d’euros en un mes per la Covid-19
Els apartaments turístics perden 20 milions d’euros en un mes per la Covid-19

El sector de les vivendes turístiques de la Comunitat Valenciana ha perdut 20 milions d’euros en un mes a causa de la Covid-19. “Del 15 de març al 15 d’abril s’han cancel·lat les reserves per a les festes de Falles i les vacances de Setmana Santa”, segons ha explicat Pilar Giner, presidenta de l’Associació de Vivendes de Lloguer per a Estades Curtes (Avaec).

Dels 20 milions, 18 corresponen als que s’han deixat de guanyar i els altres dos són els que han fet falta per al manteniment dels apartaments turístics. L’associació valenciana estima, així mateix, que només en eixe mes també s’han deixat d’ingressar 36 milions d’euros que els turistes gasten en sectors econòmics diferents al lloguer de la vivenda, com ara restauració o compres.

A la Comunitat Valenciana hi ha censats 5.771 apartaments turístics que generen 2.000 llocs de treball.

Aquest estiu el turisme serà espanyol

S’espera que els últims sectors econòmics a recuperar l’activitat siguen els relacionats amb el turisme i l’oci. Segons indica Pilar Giner, “el turisme europeu no es recuperarà fins a la tardor, aquest estiu el turisme serà espanyol i l’intercontinental no es recuperarà fins a principi de 2021”.

Giner ha aprofitat per a donar a conéixer les exigències del sector dels apartaments turístics, atés que, com diu, oferixen més places d’allotjaments que els establiments hotelers valencians. Apunten que voldrien tindre veu tant en el Consell de Turisme de l’Ajuntament de València com en el de la Generalitat. Voldrien també que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) es pogueren allargar més que l’estat de confinament perquè els allotjaments probablement tardaran més a recuperar-se.

També et pot interessar

stats