Alacant acollirà el 7 d'octubre una reunió internacional de ministres de Treball de deu països

La trobada s'emmarca en el Fòrum Mediterrani Occidental, un espai de cooperació entre estats de les dues riberes creat el 1990

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Europa Press

Alacant serà el pròxim 7 d'octubre escenari d'una reunió al nivell més alt de ministres de Treball i Formació de deu països de les dues riberes del Mediterrani per a intercanviar experiències i bones pràctiques en els dos àmbits. Així ho ha avançat aquest dilluns la vicepresidenta segona del govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en una visita institucional a la ciutat en què ha estat acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Aquesta trobada internacional s'emmarca en el Fòrum Mediterrani Occidental, també anomenat Diàleg 5+5. És un espai de cooperació entre països de les dues riberes que es va crear el 1990. A la reunió que tindrà lloc a la seu de Casa Mediterrani d'Alacant estan convocats els i les responsables ministerials de Treball dels deu estats que l'integren: els europeus França, Itàlia, Portugal i Malta, a més d'Espanya; i Mauritània, el Marroc, Tunísia, Algèria i Líbia.

El Fòrum Mediterrani, en paraules de Díaz, és un "espai de cooperació privilegiat" que s'ha erigit en "útil com a punt de trobada" entre països que comparteixen història i que tenen multitud de llaços socials, culturals i econòmics. 

La ministra espanyola de Treball s'ha mostrat convençuda que el Diàleg 5+5 contribuirà a "reforçar el paper líder d'Espanya" en la regió mediterrània respecte a altres països amb els quals hi ha "llaços històrics en tots els àmbits". Ha avançat que Espanya exposarà la seua experiència en el diàleg social a favor de polítiques inclusives i d'integració social "que no deixen a ningú arrere després d'una crisi que ha accentuat les desigualtats".

Als seus socis del Mediterrani, Espanya plantejarà estratègies laborals eficaces per a "deixar arrere d'una vegada per sempre la precarietat i per a apostar per un mercat de treball marcat per l'estabilitat".

També et pot interessar

stats