Aktrion Group obrirà al parc de proveïdors de Ford el primer centre tecnològic de suport al vehicle elèctric

La multinacional amb seu al Regne Unit invertirà més de mig milió d'euros i contractarà 30 tècnics qualificats en aquest projecte

Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics mentre es carreguen / Scharfsinn (Shutterstock)
Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics mentre es carreguen / Scharfsinn (Shutterstock)

La multinacional amb seu al Regne Unit Aktrion Group situarà en les instal·lacions del Parc Joan Carles I d'Almussafes (Ribera Alta) el primer centre tecnològic a Espanya de suport al vehicle elèctric, que suposarà una inversió de més de mig milió d'euros i la contractació de 30 tècnics qualificats.

En l'actualitat, Aktrion Group ja compta amb instal·lacions al Parc Joan Carles I d'Almussafes, la qual cosa ha fet decantar-se a la corporació per triar aquest territori, segons ha informat la mercantil en un comunicat. La intenció del grup empresarial és obrir aquest centre durant el primer trimestre de 2024, concebut com un espai tecnològic multifuncional que oferirà un ampli ventall de serveis destinats a garantir la qualitat de tota mena de vehicles, principalment elèctrics. Després d'aquesta obertura, la multinacional obrirà centres similars a Barcelona i Madrid.

Aquesta instal·lació especialitzada en mobilitat elèctrica i sostenible comptarà amb un equip multidisciplinari d'enginyers enfocat a les bateries de vehicles elèctrics, tant automòbils com qualsevol altre sistema de mobilitat individual o col·lectiva. D'aquesta manera, oferirà serveis d'anàlisis, diagnosis, reparació, manteniment i recondicionament de bateries i sistemes de vehicles principalment elèctrics i híbrids, però també de combustió i a les seues infraestructures de càrrega. En aquest moment, els tècnics d'Aktrion Group a Espanya ja col·laboren amb proveïdors de bateries, de cel·les de combustible, fabricants i desenvolupadors d'infraestructures.

Vicent Noverjes, director de la Regió Europa d'Aktrion Group, explica la intenció de la iniciativa. "Volem que aquestes instal·lacions es convertisquen en una extensió, tant dels fabricants de primer equip (OEM), com dels fabricants de bateries o de qualsevol sistema o component de mobilitat per a la revisió, recondicionament, diagnosi o reparació", defensa l'executiu.

Abans de l'obertura a València, la ciutat belga de Sint Niklaas acollirà el primer d'aquests centres tecnològics europeus. La inauguració està prevista per a desembre de 2023 i està confirmada una inversió d'un milió d'euros per a unes instal·lacions de 30.000 metres quadrats.

També et pot interessar

stats