Aguirre insta Planas a abordar “urgentment” la delimitació d'aigües entre Catalunya i la Comunitat Valenciana

El govern català ha publicat una orde que redueix en deu graus les fronteres marítimes per als pescadors de Castelló

El conseller Aguirre durant el Consell Consultiu de Política Pesquera i Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris
El conseller Aguirre durant el Consell Consultiu de Política Pesquera i Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris / GVA

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha reclamat este dilluns al ministre de la mateixa àrea, Luis Planas, que convoque amb urgència una reunió per a solucionar el conflicte de la delimitació d'aigües entre Catalunya i la Comunitat Valenciana. Aguirre ha participat este dilluns en el Consell Consultiu de Política Pesquera i Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris i la conferència sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, després de la qual ha assegurat que es tracta d’una petició que el ministre sembla ignorar, “ja que tampoc ha donat resposta hui”.

La Generalitat de Catalunya va publicar el 25 de juliol del 2023 l'Orde ACC/196/2023 per la qual s'aprova el Pla de gestió del polp comú de les Terres de l’Ebre, que amplia en 10 graus les fronteres marítimes catalanes en aigües interiors, passant de 123 graus a 133, en perjudici dels pescadors castellonencs.

Durant la seua intervenció, ha lamentat la “falta de sensibilitat” del ministre sobre la sequera i les reivindicacions per a concedir línies des del Ministeri que les comunitats puguen complementar. “La Comunitat Valenciana ho està passant realment malament i el ministre no creu que hi haja una situació hidrològica preocupant”, ha destacat, “quan els embassaments de Castelló i Alacant estan al 21% de capacitat”.

Respecte a plagues i malalties, Aguirre ha atribuït al Ministeri que es veuen “sense recursos ni suport”, en campanyes tan importants per a la regió com la Mosca de la fruita i el Cotonet de Sud-àfrica, “que el MAPA ha eliminat per complet”. “No és comprensible que el Ministeri autoritze l'únic fungicida per a aplicació en arròs solament per a sembra en sec, quan ací a València es cultiva sota aigua i, per tant, cap arrosser valencià pot utilitzar-lo”, ha destacat el conseller.

També et pot interessar

stats