Agricultors i ramaders poden demanar les ajudes directes de la PAC des de l'1 de febrer

L'import total ascendeix a 4.856 milions d'euros, que es podran abonar en forma de bestretes a partir del 16 d'octubre

Cultiu d'arròs a València
Cultiu d'arròs a València / Olaf Speier

Al voltant de 665.000 productors agrícoles i ramaders podran presentar a partir d'aquest dimarts i fins al 30 d'abril la sol·licitud única de les ajudes directes de la Política Agrària Comuna (PAC) per a 2022, segons ha informat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

En concret, l'import total d'aquestes ajudes ascendeix a 4.856 milions d'euros, que es podran abonar en forma de bestretes a partir del 16 d'octubre i completar el saldo a partir de l'1 de desembre.

Sol·licitud única

Mitjançant la sol·licitud única, el productor pot sol·licitar totes les ajudes d'una sola vegada. Omplir correctament la sol·licitud i presentar-la dins del termini establit resulta de gran importància per a evitar possibles penalitzacions o fins i tot la no percepció de les ajudes.

Agricultura ha recordat que, com en campanyes anteriors, la sol·licitud única ha de dirigir-se a l'autoritat competent de la comunitat autònoma en la qual radique l'explotació o la major part de la superfície d'aquesta. En cas de no disposar de superfície, es presentarà a la regió en la qual es trobe el nombre més gran d'animals.

Tipus d'ajudes

Les ajudes que es poden sol·licitar en 2022 corresponen al pagament bàsic als agricultors, pagament verd, pagament complementari per als joves agricultors que comencen la seua activitat agrícola i per als xicotets agricultors.

També els règims específics d'ajudes per superfície, com el pagament específic al cultiu del cotó, l'ajuda associada voluntària, així com les ajudes associades a cultius de l'arròs, als cultius proteics, als fruits de corfa i les garrofes, als llegums, a la remolatxa i a la tomaca per a indústria.

D'altra banda, estan les ajudes associades per a les explotacions que mantinguen vaques nodrisses, de boví d'esquer, de boví de llet i les explotacions d'oví i de caprí.

Programes de desenvolupament rural

Aquest dimarts s'obri també el termini de presentació de les sol·licituds de pagament de les mesures dels programes de desenvolupament rural de les comunitats autònomes incloses en l'àmbit del sistema integrat de gestió i control (bàsicament ajudes per superfície i ajudes ramaderes).

També et pot interessar

stats