ADICAE recorre davant el Suprem contra l'arxivament de la causa penal per les preferents de la CAM

Insisteix que va haver-hi "premeditació" en l'actuació dels exdirigents de l'entitat per a col·locar productes tòxics als xicotets estalviadors.

D'esquerra a dreta, els exdirectors de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, María Dolores Amorós, Roberto López Abad i Modesto Crespo.
D'esquerra a dreta, els exdirectors de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, María Dolores Amorós, Roberto López Abad i Modesto Crespo.

L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) presentarà un recurs davant la Sala Segona del Tribunal Suprem per "raons d'interés general" contra l'arxivament del cas sobre la venda de preferents en la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) que va dictar l'Audiència Nacional i que, segons un comunicat de l’organització, agreuja “encara més la impunitat del frau de les caixes".

ADICAE entén que l'actuació “fraudulenta” dels màxims dirigents de la CAM, Roberto López Abad i María Dolores Amorós, “mereix un retret penal després d'una administració caracteritzada per la corrupció i la mala gestió".  

El passat mes de juliol la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional va arxivar la causa per la venda de preferents i deute subordinat a la CAM en aplicació de la coneguda com  doctrina Botín, després que l’acusació popular d’ADICAE es quedara a soles, per la retirada de la fiscalia i la petició de sobreseïment de les acusacions particulars. 

En la seua apel·lació al Suprem, l’associació considera que amb aquesta decisió s’ha produït “una nova situació d'indefensió” i justifica la reactivació de la causa per entendre “evident i comprovat” que hi va haver “premeditació” en el llançament d’aquests productes “de forma enganyosa, amb l'ànim de millorar la solvència de l'entitat a costa dels estalvis dels xicotets estalviadors i sabent que es tractava de productes de cap manera adequats per als consumidors en general". 

ADICAE culpa d'aquestes maniobres els exdirectors de l'extinta Caixa d'Estalvis de Mediterrani, Roberto López Abad i María Dolores Amorós, als quals acusa dels presumptes delictes continuats d'estafa agreujada, publicitat enganyosa i maquinació per a alterar el preu de les coses.

L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances considera que de la seua acció s’ha produït un dany “palpable” per a la societat i l'economia i que tot i que s’ha rescabalat part dels afectats, encara no s’han calculat els danys i perjudicis als xicotets estalviadors i a l'economia i la societat en el seu conjunt. 

Es calcula que 75.000 inversors van comprar valors tòxics emesos per la caixa. 

També et pot interessar

stats