Adeu al mític Ford Fiesta

A punt de complir mig segle, el cotxe que ha marcat diverses generacions deixarà de fabricar-se en els pròxims tres anys. En fa deu que la seua producció es va traslladar a Alemanya

Ford Fiesta MK1 de primera generació / À Punt NTC

Ford ha anunciat aquesta setmana que deixarà de fabricar el mític Ford Fiesta. Serà d'ací a tres anys, quan el model estarà a punt de complir-ne cinquanta. A Almussafes es va deixar de produir en 2012, quan la fabricació es traslladà a Alemanya. Del Fiesta se n'han fabricat set generacions diferents i se n'han venut més de vint milions d'unitats arreu del món

Motor de l'economia valenciana durant els anys setanta i huitanta, el Fiesta va ser com el 600, un cotxe que marcà època. Emilio Alegre, veí de Torrent (Horta Sud), és propietari d’uns dels Fiesta de primera generació que encara circulen per les carreteres valencianes. El model en qüestió és el MK1 i està a punt de complir els 40 anys. “Aquest el tinc des de fa deu anys i mon pare quan era xicotet en va tindre dos, en el 78 i en el 83”, explica Alegre damunt del seu flamant Fiesta.

El primer model isqué de la factoria d'Almussafes un 26 d'octubre de 1976. En l'època s'anunciava com una “màquina ampla, estable i meravellosa de conduir”. “És molt còmode de dur. Jo tinc un cotxe modern ara, però amb aquest vaig molt a gust”, confirma Alegre.

El Fiesta amagava davall del capó un motor de gasolina de 957 centímetres cúbics i 40 cavalls, que li permetia circular a una velocitat màxima de 135 quilòmetres per hora.

El cotxe de Ford va ser tot un símbol que va marcar a diverses generacions, que va aparéixer en una de les cançons més conegudes d’Hombres G i es va convertir en el regal estrella de programes de televisió com El show de Monleón, de Canal 9.

També et pot interessar

stats