Adeu al Ford Fiesta: la planta de Colònia produeix aquest divendres els últims vehicles

El primer model de la factoria d’Almussafes va eixir el 26 d’octubre del 1976

Un dels primers models de Ford Fiesta a Espanya
Un dels primers models de Ford Fiesta a Espanya / À Punt NTC

La multinacional automobilística nord-americana Ford ha fabricat aquest divendres els últims models del mític Ford Fiesta en la seua planta en Colònia (Alemanya) després de 47 anys durant els quals s'han fabricat al voltant de 20 milions de vehicles d'aquest model a tot el món. Els tres últims vehicles que eixiran de la cadena de muntatge es quedaran com a record en fàbriques de l'empresa.

El primer model valencià, amb una velocitat màxima de 135 km/h, isqué de la factoria d’Almussafes el 26 d’octubre del 1976. La planta valenciana va fabricar fins a set generacions d’aquest vehicle i va deixar de fer-lo fa poc més d’una dècada, quan Alemanya va concentrar exclusivament la producció d’aquest model. 

El cotxe de Ford va ser tot un símbol que va marcar unes quantes generacions, que va aparéixer en una de les cançons més conegudes d’Hombres G i es va convertir en el regal estrella de programes de televisió com El show de Monleón, de Canal 9.

Transformació elèctrica de la planta alemanya

Ford ha invertit uns 2.000 milions d'euros en la transformació de la planta de Colònia per a adaptar-la a la producció dels vehicles elèctrics de la companyia, començant pel nou Suv, el Ford Explorer, i seguit per un altre cotxe elèctric, un crossover esportiu, segons ha apuntat l'empresa. El Centre de Vehicles Elèctrics de Colònia serà la primera planta de muntatge de la multinacional neutra en carboni que s'obrirà en l'àmbit mundial i recolzarà el compromís de la companyia d'aconseguir la neutralitat de carboni en tota la seua petjada europea d'instal·lacions, logística i proveïdors directes per a 2035.

També et pot interessar

stats