Acord en el Pacte de Toledo per a actualitzar les pensions amb l'IPC

Tots els grups representats en la comissió, excepte Esquerra Republicana, han firmat l’acord.

Pensionistes concentrats al Congrés dels Diputats
Pensionistes concentrats al Congrés dels Diputats / Ballesteros (Efe)

La Comissió del Pacte de Toledo ha arribat a un acord majoritari perquè les pensions tornen a revaloritzar-se d'acord amb l'IPC real i sense supeditar aquesta pujada a cap altre paràmetre, seguint així la recomanació aprovada el 2011.

Els portaveus parlamentaris de la comissió han tancat un acord entorn de la recomanació segona perquè l'actualització de la pensió torne a vincular-se a la inflació com el mecanisme que ha de servir per a conservar el poder adquisitiu de les pensions. 

Després de quasi dos anys de negociacions, els partits polítics han consensuat que la recomanació recorde que la revaloració ha de ser diferenciada de qualsevol altra acció de millora encaminada no a conservar, sinó a augmentar aquest poder adquisitiu, quan ho permeta la situació econòmica.

A més, "la comissió constata que el vigent índex de revaloració de les pensions (IRP) no gaudeix del suficient consens polític i social", en referència a l'indicador aprovat pel govern del PP que apujava les pensions el 0,25% anualment mentre la Seguretat Social estiguera en dèficit.

"La comissió considera essencial, per tal de generar confiança en la ciutadania, recuperar el consens de la recomanació del manteniment del poder adquisitiu i millora de les pensions, aprovada l'any 2011 en el marc de les Recomanacions del Pacte de Toledo", puntualitza aquest òrgan.

Així mateix, considera que el desenvolupament del que estableix aquesta recomanació haurà de ser consultat i debatut en el si del Pacte de Toledo.

L'acord l’han tancat PP, PSOE, Units Podem, Ciutadans, PDeCAT, PNB i Compromís. Això és, tots els grups representats, a excepció d'Esquerra Republicana.

També et pot interessar

stats