Acord per a desconvocar la vaga del transport prevista per a dilluns

La patronal destaca la consecució de millores històriques, com ara la prohibició de participar el conductor en les operacions de càrrega i descàrrega

Manifestació dels transportistes a Madrid el passat dimecres
Manifestació del sector del transport, dimecres passat a Madrid / Rodrigo Jiménez (Efe)

El Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC) de mercaderies ha desconvocat la vaga patronal programada per als dies 20, 21 i 22 de desembre, després d'arribar a un acord amb el Govern a última hora d'aquest divendres, segons han informat fonts de la negociació.

Després de passar les dues últimes jornades negociant i de tindre divendres una reunió des de les 11:00 hores, finalment han redactat un document conjunt del qual la patronal destaca la prohibició de participar el conductor en les operacions de càrrega i descàrrega, reivindicació històrica del sector en benefici de les condicions laborals dels seus treballadors. Així ho han afirmat en un comunicat emés aquest divendres a la nit.

També han aconseguit altres millores, com ara reduir a la meitat els temps d'espera a partir dels quals el transportista tindrà dret a una indemnització, així com el tracte que s'ha de dispensar als conductors als centres de càrrega i descàrrega.

Igualment s'ha aconseguit el compromís d'incorporar de manera imperativa en la llei, la clàusula d'estabilització del preu del gasoil en els contractes de transport, sense possibilitat de pacte en contra. Una altra reclamació que el sector està anys perseguint per a equilibrar les relacions amb la clientela.

Al costat d'aquestes mesures d'enorme calat, s'han aconseguit altres compromisos del Ministeri, com no implantar peatges al transport pesat sense el consens del CNTC, assenyala la patronal en el comunicat. 

Pel que fa al possible augment de la capacitat de càrrega dels camions, qualsevol modificació es farà de manera progressiva i només en determinades especialitats del transport, sempre amb la participació del CNTC, mesura adoptada en nom de la sostenibilitat i eficiència i com a manifestació del compromís del sector del transport amb la millora del medi ambient.

Per la seua part, la representant del govern en aquesta negociació, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha celebrat a través d’un missatge en el seu compte de Twitter el que considera un acord històric que millora les condicions del transport de mercaderies. 

També et pot interessar

stats