Els accidents laborals mortals creixen un 23% fins al mes de juny i deixen 43 morts

El repunt és superior al 18% que s'ha registrat al conjunt d'Espanya, on han mort 394 treballadors durant els sis primers mesos de l'any

La fàbrica on es va registrar un accident laboral mortal el passat mes de juny a la Pobla de Farnals
La fàbrica on hi va haver un accident laboral mortal el passat mes de juny a la Pobla de Farnals / Joan Miquel Llopis

Els accidents laborals mortals són la cara més dura de la sinistralitat laboral. Les últimes dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball mostren que el 2022 és un any de repunt. Entre gener i juny van morir a la Comunitat Valenciana 43 treballadors, xifra que suposa un repunt del 22,8% en comparació amb el mateix període del 2021 (35). El repunt és superior al del 17,9% registrat al conjunt d'Espanya, on la xifra d'accidents laborals mortals s'ha situat en 394.

Del conjunt de víctimes mortals a la Comunitat Valenciana, 35 es registraren durant la jornada laboral i altres huit in itinere, és a dir, de camí o de tornada del centre de treball, sempre segons la mencionada estadística del Ministeri de Treball. Així mateix, la província de València va ser la que més sinistralitat laboral mortal va registrar, amb 18 accidents fatals; per darrere se situa Alacant, amb 15 víctimes i els dos restants es registraren a la província de Castelló.

Durant els sis primers mesos d'enguany es van comptabilitzar al territori valencià 25.927 accidents de treball, un 6,3% més que en el mateix període del 2021. En aquest cas, el repunt és inferior al registrat al conjunt d'Espanya, on s'han registrat 273.300 accidents laborals en el primer semestre, un 20,23% més.

Els sindicats reclamen un pla de xoc

Els sindicats, que des de fa mesos denuncien l'increment de la sinistralitat laboral, reclamen mesures per frenar aquesta situació. La UGT ha subratllat que les xifres "posen en relleu que la seguretat i salut en el treball s'està deixant en un segon pla en les empreses i no funcionen els mecanismes preventius" i que "quan augmenta l'activitat, augmenta la sinistralitat". El sindicat reclama al govern espanyol que actue obrint una taula de diàleg social en matèria de sinistralitat laboral on s'acorden mesures urgents i s'articule un pla de xoc. També CCOO ha incidit en les últimes setmanes a exigir protocols específics per al treball amb altes temperatures.

També et pot interessar

stats