Més de 90.000 persones visiten la Fira de Nadal de Xixona

Vora 70 expositors, amb el torró com a protagonista, han participat en una edició presencial després d'un any en format en línia

Assistents a la Fira de Nadal de Xixona
Assistents a la Fira de Nadal de Xixona / À Punt NTC

Més de 90.000 visitants han passejat i fet compres de productes nadalencs des de divendres en la XIII Fira de Nadal de Xixona, on el torró ha sigut el protagonista en un esdeveniment considerat com el tret d'eixida de Nadal a la Comunitat Valenciana.

Al voltant de 70 expositors han participat en una edició presencial després d'un any en format en línia i on s'han seguit les mesures de seguretat marcades per la pandèmia sanitària de la covid-19.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, ha afirmat que, si bé encara lluny de les xifres d'altres anys, l'organització està satisfeta per la resposta de públic a una fira "còmoda, tranquil·la, segura i familiar de la qual molts se n'han anat carregats de torró, decoració nadalenca i altres regals".

Isabel López ha destacat les activitats programades seguint els protocols de seguretat pel virus, entre les quals hi ha les degustacions, actuacions musicals i la demostració de l'estrela Michelin Joaquín Baeza.

A més, enguany les fàbriques de torró han fet un esforç d'adaptació per a obrir-se a visites de les instal·lacions i impulsar la venda directa en les seues pròpies botigues. També hi ha hagut visites al castell, que s'ha convertit en un nou atractiu després de la recent rehabilitació.

L'edició de 2021, la més llarga celebrada fins ara del 3 al 8 de desembre, es va estrenar amb el suport del president de la Generalitat, Ximo Puig, que va celebrar divendres passat el ple del Consell en la població, abans de recórrer les parades artesanes i comprar torró.

També et pot interessar

stats