Més de 500 ensaïmades, immobilitzades als aeroports de Mallorca i Eivissa per venda fraudulenta

El producte el venien com a fresc quan en realitat eren ensaïmades congelades i produïdes fora de les Balears

EuropaPress 5345671 agricultura inmoviliza 500 ensaimadas comercializadas manera fraudulenta
Ensaïmades immobilitzades als aeroports de Mallorca i Eivissa per comercialització fraudulenta / Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de les Illes Balears

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de les Illes Balears ha immobilitzat aquest divendres més de 500 ensaïmades comercialitzades de manera fraudulenta als aeroports de Palma i Eivissa. Les venien com a producte fresc i com a ensaïmada mallorquina, però estaven produïdes fora de les Balears i les havien congelades prèviament, segons un comunicat emés per la mateixa Conselleria.

Les inspeccions les van fer gràcies a la denúncia del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ensaïmada de Mallorca. El 10 de juliol van immobilitzar 34 ensaïmades llises i 21 de crema a l'aeroport de Palma, i 328 ensaïmades llises i 135 de cabell d'àngel al d'Eivissa.

La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local va comprovar que les ensaïmades havien estat fetes fora de les Balears i que les havien transportades congelades a les illes. L'etiquetatge no indicava que foren un producte descongelat. A més, a l'aeroport de Palma hi havia un rètol que presentava el producte com a "Ensaïmada de Mallorca", tot i que els productes no estaven acollits a la IGP.

Durant les inspeccions es van identificar ensaïmades de crema amb huit mesos de vida útil tant a Eivissa com a Mallorca. Se n'ha informat la Direcció General de Salut pel possible risc per a la salut. Per totes aquestes infraccions, s'han començat a tramitar els expedients sancionadors corresponents.

La conselleria balear ha recordat que per a comprar una ensaïmada mallorquina és fonamental que el consumidor comprove que hi haja la menció de Mallorca en l'etiquetatge del producte i que hi aparega el logotip oficial de la IGP Ensaïmada de Mallorca.

També et pot interessar

stats