Més de 18.500 contractes irregulars passen a indefinits a les comarques valencianes

El 9 d’agost el govern espanyol va aprovar dos nous plans contra la contractació temporal fraudulenta i els abusos del temps parcial.

Treballadors de la construcció, en una imatge d’arxiu
Treballadors de la construcció, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El pla del govern espanyol contra el treball precari ha fet aflorar 18.547 més treballadors i treballadores a les comarques valencianes, que han passat de tindre contractes temporals irregulars a indefinits des d’agost de 2018 fins a aquest juny.

Es tracta de 9.261 més llocs de treball que en l’any anterior, i això suposa una variació percentual del 99,7%, segons ha explicat l’administració en un comunicat. Aquestes xifres són resultat del primer any de vigència d’aquest Pla Director per un Treball Digne, que inclou un conjunt de 75 mesures i dos plans de xoc, un contra el frau en la contractació temporal i un altre contra l’abús del treball a temps parcial.

La iniciativa ha aconseguit transformar 7.441 contractes a la província d’Alacant, 2.287 a Castelló i 8.819 a València. Respecte a l’ampliació de jornada, les dades mostren que en aquests últims onze mesos se n’han produït 5.115, xifra que destaca davant les 1.645 del període 2017-2018.

Contractes parcials i falsos autònoms

Així mateix, el Pla contra la Utilització Irregular del Temps Parcial ha significat un increment de les ampliacions de la jornada del 211%. També s'han realitzat actuacions per a regularitzar els coneguts com a falsos autònoms, concretament 2.932, mitjançant el seu correcte enquadrament en el règim de la Seguretat Social com a treballadors per compte d’altre. “Aquesta aposta fa efectius els compromisos de millora d’ocupació de l’executiu, que culminaran amb la reforma de l’Estatut dels Treballadors quan el govern deixe d’estar en funcions”, ha manifestat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Dos nous plans des del mes d’agost

El 9 d’agost el govern va aprovar dos nous plans contra la contractació temporal fraudulenta i els abusos del temps parcial, els quals s’executaran entre agost i desembre de 2019. Tots dos seguiran la mateixa metodologia que l’any anterior: en una primera fase, es remetran comunicacions a les empreses sobre indicis de frau i el consegüent termini d’un mes per a la seua regularització; després, es comprovaran els casos en els quals no s’haguera realitzat la regularització i intervindrà una inspecció de treball.

També et pot interessar

stats