14.800 milions de la lluita contra el frau per a l'Agència Tributària

Els diners ingressats per la lluita contra el frau fiscal baixaren un 0,6% l´any passat.

Els diners ingressats per l´Agència Tributària per la lluita contra el frau fiscal baixaren un 0,6% l´any passat respecte a l´any anterior. El director general de l´Agència Tributària, Santiago Menéndez, ha explicat aquest dilluns que el 2017 s´ingressaren 14.792 milions d´euros per tasques de prevenció i control del frau tributari i de duanes.

Menéndez ha explicat que l´èxit de la lluita contra el frau no cal mesurar-la únicament pels ingressos, sinó també per altres indicadors com la reducció per tercer any consecutiu del deute pendent de cobrar.

 

El responsable de l´Agència ha indicat que les noves ferramentes informàtiques han millorat la inspecció de grans patrimonis, cosa que ha permés liquidar prop de 333 milions d´euros durant l´any passat. En 2017 també s´emeteren més de 136.000 avisos a contribuents que suposadament lloguen immobles perquè declararen els ingressos, cosa que ha fet augmentar la quantitat arreplegada.

Per contra, els tècnics del Ministeri d´Hisenda (Gestha) han lamentat en un comunicat que en 2017 caiguera la recaptació de diners de la lluita contra el frau fiscal per tercera vegada en els últims cinc anys. Per als tècnics d´Hisenda, això demostra el fracàs de l´Agència Tributària en aquesta matèria.

Per a aquesta associació, el mal resultat obtingut per l´Agència Tributària està, en part, en la decisió de destinar el 80% dels inspectors a particulars, autònoms i empreses menudes, i el 20% restant a multinacionals, grups empresarials i grans fortunes.

També et pot interessar

stats