Més de 1.400 empreses valencianes afectades per la crisi amb Algèria poden demanar ja el finançament de la Generalitat

L'IVF proporciona 30 milions d'euros en préstecs que els permetrà disposar de liquiditat suficient per a fer front a la paralització de comandes o a l'impagament de factures

Contenidors en el port de València
Contenidors en el port de València / Biel Aliño (Efe)

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha confirmat que les empreses que disposen almenys d'un establiment en la Comunitat Valenciana i l'activitat de la qual es ressenta per la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria o pel conflicte d'Ucraïna "poden ja sol·licitar" finançament de la nova línia específica que ha posat a la seua disposició la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF).

S'estima que són més de 1.400 les empreses valencianes amb interessos comercials a Algèria i aquesta línia els permetrà "disposar de liquiditat suficient per a fer front a la paralització de comandes o a l'impagament de factures d'aquestes zones", ha explicat Espanya.

"Hem posat a la seua disposició fins a 30 milions d'euros que els permetran escometre tan noves inversions, com atendre les necessitats de circulant derivades d'impagaments o trencament de línies de negoci, així com fer front a les possibles pèrdues econòmiques registrades", ha destacat el conseller.

A més, Arcadi España ha confirmat que podran acollir-se "totes les empreses i negocis amb independència de la seua grandària, des de persones autònomes a pimes i grans empreses".

Préstecs entre els 20.000 i els 5 milions d'euros

Per això, els imports d'aquests préstecs poden oscil·lar entre els 20.000 euros i els 5.000.000 euros depenent de la finalitat del finançament, de la grandària de l'empresa i del volum de comandes cancel·lades o factures pendents des de sis mesos abans de l'inici del conflicte.

A més, ha afirmat que aquestes operacions "tindran condicions molt avantatjoses", amb un termini de devolució del capital principal del préstec de fins a cinc anys en el cas del finançament per a circulant i de fins a deu anys per a noves inversions.

Préstecs bullet

"Com a novetat, a més, l'IVF ha introduït per primera vegada el format de préstecs bullet, o el que és el mateix, que durant cada any que dure l'operació les empreses només hauran d'abonar els interessos generats, tenint la possibilitat de disposar del capital principal durant tota la vida del préstec, cosa que augmenta els seus recursos i liquiditat", ha conclòs.

També et pot interessar

stats