Youtubers, tiktokers i podcasters valencians participaran en una trobada de creadors a Mallorca

L'objectiu de LaTroca, que tindrà lloc el 15 d'octubre, és potenciar el panorama de creació digital en valencià, de manera que es fomente la relació i les sinergies entre joves de diversos territoris

15.11.2021 | Protagonistes: Cabra Fotuda
Cabrafotuda, un dels creadors de contingut en valencià amb més seguidors

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat portarà a la trobada de creadors digitals LaTroca, el 15 d'octubre a Palma youtubers, tiktokers i podcasters valencians.

Aquesta cita tindrà lloc en el Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma i inclourà una sèrie de taules redones durant el matí, en les quals els participants parlaran sobre qüestions relacionades amb la creació de continguts en internet i amb la comunitat de creadors en valencià, amb una activitat lúdica.

Després d'una breu salutació de representants de Política Lingüística de les Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, LaTroca arrancarà amb una trobada de tiktokers, que xarraran sobre llengua i humor en internet. Hi participaran Berta Aroca (@bertaarocach), Fran Tudela (@cabrafotuda) i Antoni Guiscafrè (@antonigrr), moderats pel periodista Jaume Ribas.

En segon lloc, joves streamers debatran sobre la situació de la comunitat de jugadors de videojocs en la llengua pròpia. Intervindran Susa Pérez (simmer_valenciana), Norman López (LopezNorman44) i Jaume Plomer (ElodinSinContexto), amb moderació del també jugador Francesc Felip (drfelip).

A continuació, creadors de podcasts conversaran sobre l'eclosió d'aquest fenomen i l'apoderament en les xarxes. En aquesta taula redona estaran Ofèlia Carbonell (Gent de merda), Júlia Mérida (Pati de butaques / Sala 3), Carmen Alonso (Deparkineo) i Març Llinàs (Mòbil, cartera, claus), moderada per la periodista i podcastera Clàudia Darder.

L'última sessió del matí, que debatrà sobre la comunitat de joves creadors, reunirà els youtubers Pol Gise i Marta Meneu (laprestatgeria) i a la periodista i creadora del podcast Polo de llet, Inès Mateu. El moderador serà el periodista i youtuber Àngel Aguiló.

Tabac i sobrassada en directe

LaTroca continuarà a la vesprada amb la gravació en directe del podcast Tabac i sobrassada, dels mallorquins Tomeu Mir i Rafel Manera i l'andorrà Pablo González. Hi haurà espai per a la intervenció d'alguns dels participants i convidats a la trobada i altres sorpreses. Com a colofó, a les 18:00 hores està programat un concert del grup RapRural en la plaça de Miquel Maura de Palma.

L'objectiu de la trobada és potenciar el panorama de creació digital en valencià, de manera que es fomente la relació i les sinergies entre joves de diversos territoris. És una iniciativa impulsada conjuntament per les àrees de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, a més d'IB-Jove.

També et pot interessar

stats