Xixona acull el Festival Internacional de Trompeta amb concerts i classes de professors de prestigi

Un total de 30 alumnes d'entre 8 i 12 anys participen en les classes amb els trompetistes Reinhold Friedrich i José María Ortí

Alumnes durant les classes del Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona / À Punt NTC

Xixona (Alacantí) celebra durant aquests dies (del 23 al 29 de juliol) el Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona. Un esdeveniment amb concerts a l'aire lliure de nit, com el que va fer ahir la València Bass Band interpretant bandes sonores de pel·lícules, però que durant el dia ofereix classes de perfeccionament amb professors de prestigi. Per exemple, alumnes joves, d'entre huit i dotze anys, aprenen a millorar la sonoritat, l'afinació o com donar color a les notes musicals.

Són 30 trompetistes joves, que reben una bona base tècnica perquè puguen interpretar qualsevol repertori siga en una orquestra o en una banda de música. Tenen al davant una setmana de lliçons amb trompetistes de reconegut prestigi com Reinhold Friedrich i José María Ortí, que els aporten valuosos aprenentatges.

"L'aire és el més important per a cantar i el que fem nosaltres és cantar amb la trompeta", explica Friedrich. "Hem de cuidar que aconseguisquen la sonoritat, o tens bon so o no val. Després, la resistència", recorda Ortí. Davant de tots aquests missatges, un dels alumnes explica a À Punt que la trompeta és un "instrument que mai s'acaba d’estudiar, tots els dies s'ha de perfeccionar o millorar alguna cosa".

La ciutat de Xixona es bolca amb aquest festival. Un centenar d'empreses i comerços hi col·laboren. A més dels premis del concurs internacional en què participen els alumnes, s'aportarà una beca de 8.000 euros a un d'ells.

També et pot interessar

stats