Xèrica celebra una fira gastronòmica i cultural per a reivindicar l'Alt Palància

Destaca el Túnel dels Sentits, una experiència en què les persones visitants poden veure els pobles, tocar els cultius i tastar i olorar els productes

Fira gastronòmica celebrada a Xèrica per promoure l'Alt Palància / À Punt NTC

Xèrica (Alt Palància) ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de la fira Sent l’Alt Palància, una cita gastronòmica, artesana i cultural per a posar en valor els productes de la comarca. La proposta també ofereix tallers, concerts i taules rodones, a més del Túnel dels Sentits, una experiència que permet a les persones visitants experimentar la comarca en primera persona.

L'esdeveniment, que s'ha allargat durant tot el cap de setmana, ha estat organitzat pel Taller d'Ocupació Vertebrant el Palància V, de la Mancomunitat de l'Alt Palància, en el seu certificat de professionalitat de Promoció Turística. A més, aquesta fira està acompanyada per una mostra d'associacions i comerços de la zona.

Al batejat com a Túnel dels Sentits, les persones visitants viuen una experiència única que posa a prova la vista, l’oïda, el tacte, l’olfacte i el gust amb diverses activitats, entre elles, una degustació de tapes cuinades amb productes típics de la comarca maridats amb els millors vins. Durant aquest trajecte, també es pot viure l'Alt Palància veient imatges dels pobles, tocant els cultius i escoltant la fauna.

Altres activitats que s'han celebrat durant el cap de setmana han sigut la presentació de l’associació Ruralarte, de recent creació, que té com a objectiu donar visibilitat a les artistes del món rural, les visites guiades a La Vuelta de la Hoz i les exhibicions de cuina en directe.

També et pot interessar

stats