La Viquipèdia en valencià, cinquena en el rànquing mundial de qualitat

En l’edició en la nostra llengua d’aquesta enciclopèdia lliure només falten dos dels anomenats 10.000 articles vitals

Portada de la Viquipèdia en valencià el 16 d'abril de 2024
Portada de la Viquipèdia en valencià el 16 d'abril de 2024 / À Punt NTC

La Viquipèdia en valencià, amb vora 750.000 articles i 1.159 viquipedistes en actiu, s'ha convertit en la cinquena en el rànquing de qualitat mundial, per davant d'altres llengües, com ara el francés, el rus o l'àrab.

Aquesta destacada posició es deu al fet que a l'edició en la nostra llengua d'aquesta enciclopèdia lliure només li falten dos dels 10.000 articles considerats vitals. Amb una puntuació de 86,14 punts sobre 100, és l'edició que més ha crescut de les deu més completes, set dècimes.

El rànquing l'encapçala la Viquipèdia en serbocroata, amb cent punts i la totalitat d'aquests articles essencials. Per davant del valencià trobem les edicions en anglés, castellà i xinés. Per darrere, però, hi ha llengües com ara el francés en sisena posició, el rus en huitena o l'alemany en novena.

L'anunci d'aquesta fita per a la presència de la nostra llengua en el món digital l'ha fet la Viquipèdia aquest dimarts. El web ha recordat que ja en octubre del 2022 es va situar en la desena posició del rànquing. A més, ha donat l'enhorabona al grup de viquipedistes que han dedicat "esforços i temps en millorar aquests 10.000 articles de rellevància cabdal".

També et pot interessar

stats