Més de vint trobades faran una crida a l’ecologisme sota la inspiració de la mestra Carme Miquel

Escola Valenciana presenta el calendari de les festes per la llengua, que comencen el cap de setmana a Benissa i Elx i s'allargaran fins a mitjan juny

Trobada per la llengua de la Costera, celebrada l'any passat
Trobada per la llengua de la Costera, celebrada l'any passat / À Punt NTC

Més de vint trobades centrades en l’ecologisme i, sobretot, en el llegat de la mestra i escriptora Carme Miquel i la seua promoció del valencià. Així seran la vintena de festes per la llengua a partir del pròxim cap de setmana, a Almàssera, fins al juny i que enguany duran per lema “Recuperem el verd”.

Les trobades, per a alumnat de primària i secundària, arrancaran divendres a Almàssera, i s’allagaran fins al juny, quan la de Viver tancarà el calendari d’enguany. En tots els aplecs, Escola Valenciana vol fer una crida a l’acció per a protegir el medi ambient, al mateix temps que recuperar la consciència ecologista mitjançant l’educació.

La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, destacava, en l’acte de presentació de les Trobades 2023 al Centre del Carme de València, que “les trobades homenatjaran la mestra, ecofeminista, escriptora, defensora de la llengua i amiga Carme Miquel”.

L’entitat que promou la nostra llengua vol que la vintena de festes per la llengua organitzades enguany “esdevinguen una crida l’acció i també una expressió d’esperança en la protecció del nostre planeta, greument amenaçat per l’emergència climàtica”.

Usó, que ha aprofitat l’acte per a presentar el manifest que es llegirà enguany en les trobades, ha reivindicat la necessitat de situar l’educació ambiental en el centre de l’acció col·lectiva pel clima, perquè “necessitem que, des de l’ensenyament, fem que la consciència ecologista arrele en la societat i situar la vida, i no els diners, com a valor fonamental de l’existència”.

Les Trobades d’Escola Valenciana s’inicien el cap de setmana a Benissa (Marina Alta), dissabte 25 de març, i Elx (Baix Vinalopó) i Almàssera (l’Horta Nord) diumenge 25. No obstant això, Xirivella i Almàssera van acollir les trobades de secundària i batxillerat fa unes setmanes.

El Diluvi aporta la nota musical

Enguany, el grup El Diluvi posarà la nota musical a aquestes trobades amb el tema La terra que no oblida, que pretén conscienciar “del mal que estem fent a la natura i la responsabilitat que tenim com a societat d’estimar-la i cuidar-la dia a dia”, com destaquen Flora Sempere i Andreu Ferre, integrants d’aquest grup musical.

Des d’Escola Valenciana assenyalen que la cançó que sonarà en les trobades, on està molt present la figura de l’escriptora valenciana Carme Miquel, manté l’estil particular d'El Diluvi, amb elements com la bandúrria o el violí. Ara bé, el grup ha intentat “apropar amb estils o corrents més actuals, com l’electrònica o el trap” aquest tema als menuts. 

També et pot interessar

stats