Villena repta els visitants a descobrir el patrimoni històric del poble

El joc està ideat per a la xicalla entre cinc i dotze anys i compta amb un mapa ple de proves

Els visitants descobreixen Villena a través d'un mapa i una app d'exploració / À Punt NTC

El turisme familiar té un nou aliat a Villena (Alt Vinalopó): un joc que repta els visitants a descobrir el patrimoni històric del poble. Mitjançant un mapa que es recull a l'Oficina de Turisme, i una vegada aconseguida l'entrada, els visitants han de superar diverses proves d'exploració amb l'ajuda del mòbil.

El joc està ideat per a la xicalla entre cinc i dotze anys. Compta amb un mapa ple d'activitats que es completa accedint a un web, des d'on els personatges acompanyen els visitants pels llocs més emblemàtics del poble. "Una vegada entres a la pàgina web, introdueixes el codi de Villena i fas un recorregut per dotze llocs interessants del municipi, com esglésies, places, museus… I es coneix tant el patrimoni com la història de Villena d'una manera lúdica", ha explicat Luis Flor, tècnic de Turisme del poble.

"La majoria de les visites que tenim són sobretot al castell, que és el nostre pilar", ha detallat Paula García, regidora de Turisme de la localitat. "Som una destinació de curta estada i creiem que aquestes ferramentes són molt necessàries", assegura.

"Quin d'aquests elements és el més original de l'església? Els arcs, els bancs o les columnes helicoidals?", llig una turista mentre visita l'església de Santiago. Així és com s'aconsegueix el primer adhesiu, fins a completar tota la ruta, que premia els aventurers amb un diploma. Es tracta d'una guia lúdica que també trobem a Altea i Teulada-Moraira, en la Marina Baixa, i Elx, al Baix Vinalopó.

També et pot interessar

stats