Vilamuseu ens ensenya com es vestia i s'adornava l'antiga població ibera

El museu de la Vila Joiosa acull una exposició amb 150 peces arqueològiques extraordinàries.

L'exposició té un itinerari sensorial i exhibeix 150 peces arqueològiques extraordinàries.

El nou edifici de Vilamuseu, a la Vila Joiosa, ens ofereix "Esclaus i esclaves de la bellesa. Vestit i adornament personal en l'antiguitat". Es tracta d'una exposició de 150 peces arqueològiques de gran valor, la majoria de les quals s'exhibeixen per primera vegada. Hi podem conéixer com es confeccionaven i es tintaven els teixits que s'empraven en l'antiguitat i fins i tot visitar una habitació d'una casa ibera amb un teler vertical meticulosament reproduït per Beate Schneider, especialista en teixit d'època ibera, probablement la rèplica més fidel d'un teler antic que s'exposa en un museu d'Espanya. També hi podem veure objectes relacionats amb la cura del cos, la cosmètica, el maquillatge, els pentinats, les joies i els ornaments. 

Aquesta exposició és la primera que es dissenya al nou edifici de Vilamuseu i el seu objectiu és que siga accessible físicament i intel·lectualment per a tot el món. Així, els textos s'han preparat perquè fins i tot les persones que tinguen dificultats per a llegir o escoltar puguen gaudir d'una visita autònoma, amb cartells en braille i vídeos amb interpretació en llengua de signes.

 

D'altra banda, l'exposició té un caràcter interactiu i compta amb rèpliques en 3D de peces d'aquest museu i d'altres, i un itinerari sensorial, de manera que moltes coses es poden tocar, olorar i posar-se, com ara perfums, túniques romanes o un peple grec.

 

També s'ha posat cura a l'hora d'integrar la perspectiva de gènere en l'elaboració dels continguts, i a aplicar criteris de sostenibilitat ambiental a l'hora de dissenyar i muntar l'exposició, que estarà vora dos anys, entre juny de 2018 i abril de 2020, a Vilamuseu.

També et pot interessar

stats