L'església de Sant Nicolau de València oferirà visites interactives i envoltants a partir de finals d’any

Amb videomapatge i jocs de llums es transformaran les visites a la Capella Sixtina de València

Església de Sant Nicolau a València / À Punt NTYC

L’església de Sant Nicolau de València es prepara per a oferir als visitants una experiència envoltant. Serà a finals d'any, amb l'ajuda videomapatge, jocs de llums i una tecnologia tàctil interactiva. Es transformarà la manera en què es mostraran al públic la volta i els pilars de l'església per a fer més didàctica la visita a la coneguda com a Capella Sixtina de València i endinsar-se en els vora dos mil metres quadrats dels frescos dissenyats per Antonio Palomino.

Antonio Corbí, rector de la parròquia de Sant Nicolau, explica que les noves tecnologies els permeten introduir novetats perquè la visita es puga gaudir mitjançant un joc de llums i d'ombres, que permetran descobrir amb una nova intensitat tant l'estructura del temple com el seu caràcter gòtic, el barroc, i molts altres detalls. 

Un videomapatge ressaltarà alguns dels elements artístics i arquitectònics d'esta joia del patrimoni cultural de la ciutat de València. A més, hi instal·laran una desena de tòtems tàctils perquè els visitants puguen conéixer de forma interactiva la història del temple, indica Corbí. I hi haurà també una vidriera feta amb jocs de llums en la qual el visitant es podrà introduir i conéixer la història i la vida de sant Nicolau.

Huit anys després de la recuperació d'estos frescos a càrrec de la Fundació Hortensia Herrero, sant Nicolau s'embarca ara en este nou projecte cultural.

Belén Gil, gerent de Menta Global, ha indicat, en declaracions a À Punt NTC que, actualment, el projecte es troba en la fase de disseny tècnic i que l’empresa Mediapro és la que l’haurà de definir. Tot i això, afirma que s’ajustaran al disseny conceptual que ha sigut aprovat per Patrimoni. Pel que fa a les dates, esperen poder oferir esta nova proposta cultural a finals d'enguany.

També et pot interessar

stats