El Pregó encén la metxa de les Fogueres 2024

L'artista foguerer Sergio Gómez ha sigut l'encarregat d'anunciar l'inici oficial de les festes alacantines

La plaça de l'Ajuntament d'Alacant, durant el Pregó de les Fogueres 2024
02 de juny 2024 - 13:42

"Alacantins, alacantines! Ja està ací! Hui comença la millor festa, en la millor terra del món: les Fogueres de Sant Joan. Ara, sí. Cridem tots junts. Ja estem en Fogueres!". Amb estes paraules, pronunciades amb gran felicitat, les belleses del foc, Alba Muñoz i Martina Lloret, tancaven el pregó que este dissabte de vesprada donava el tret d'eixida oficial a les festes alacantines 2024.

Un gran esdeveniment que va tindre com a protagonista l'artista foguerer Sergio Gómez, que ha tingut l'honor d'exercir de pregoner enguany. Un artista de "consolidada i reconeguda trajectòria professional", en paraules de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, que ja ha plantat deu voltes i enguany repeteix amb el monument oficial "Llum d'Alacant".

"L'Alacant de la meua vida, la terreta de la meua passió. Hui desperta el pensament, d'este artista la seua inspiració, per a esbossar amb paraules d'alé la il·lusió d'este moment. Alacant, com t'estime. Ho diu orgullós el meu cor. I ha de ser el primer, donar les gràcies pel pregó.", va dir Gómez des del balcó dirigint-se al públic que omplia de gom a gom la plaça de l'Ajuntament, engalanada i il·luminada per a l'ocasió amb 650.000 llums led.

La música també va tindre un paper emotiu durant la celebració gràcies als vora 1.200 músics de bandes de tota la Comunitat Valenciana, que van interpretar el pas doble José Ángel Guirao i també l'himne de les Fogueres i l'homenatge als foguerers que han faltat.

Mascletà amb les cendres del 2023

El Pregó va estar precedit d'una mascletà molt especial que la Federació de Fogueres ha preparat com a novetat d'enguany. La pirotècnia alacantina Hermanos Sirvent va ser l'encarregada d'unir les últimes cendres de les passades fogueres 2023 amb els més de 100 quilos de pólvora disparats en esta mascletà. Un espectacle de pólvora ple de simbolisme que es va llançar a la zona de l'Auditori Provincial.

També et pot interessar

stats