El pavelló Roig Arena, clau per a l’arribada de grans gires internacionals a València

La Comunitat Valenciana ocupa la quarta posició a Espanya en el rànquing de facturació per venda d'entrades de música en viu

Facturació de la venda d'entrades de música en viu / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ocupa la quarta posició en el rànquing de facturació per venda d'entrades de música en viu. Des de fa anys, València acull primeres figures internacionals, però les grans gires passen de llarg. Els promotors musicals assenyalen que la posada en funcionament del futur pavelló Roig Arena afavorirà la contractació d'estreles com Taylor Swift o Beyoncé.

El futur escenari del Roig Arena encara no està edificat, però quan funcione en mode concert, vora 20.000 assistents gaudiran de la música en viu. Un aforament i equipament en consonància amb les exigències de les grans gires internacionals. “Tenim molts concerts internacionals, cada vegada més, però si ens fixem, els concerts de Taylor Swift, Coldplay o Beyoncé encara no passen per València”, explica Rafa Jordán, promotor musical de Pro21 Cultural.

La temporada d'actuacions estivals compta amb celebritats musicals de primera línia com Tom Jones, Estopa, Scorpions o Hombres G, però malgrat la nombrosa oferta, la Comunitat Valenciana ocupa un quart lloc en la facturació per música en viu. 

L’any passat, en la venda d’entrades, es van generar quaranta milions d’euros, quan a Catalunya superaren els 132. Andalusia i Madrid, també per davant en la quantitat d'ingressos per concerts. “Tenim a favor que la gent que ve a un concert a València sovint es queda a la ciutat”, afirma Jordán. 

Les estreles amb parada única en territori a l’estat trien Madrid o Barcelona. València, això sí, amb les dades a la mà, ofereix un plus infal·lible i demostrat. Qui ve de visita a un concert, no se'n va. Allarga un parell de dies com a mínim, l'estada i les despeses que genera.

També et pot interessar

stats