L'escultor Vicent Espinosa Carpio recrea amb terracota i a escala la Carrossa de les Nimfes

L’obra, juntament amb l’original, també es pot veure en una exposició al palau del Marqués de Dosaigües

Recreació de ceràmica de la Carrossa de les Nimfes / À Punt NTC

L'escultor Vicent Espinosa Carpio ha recreat la Carrossa de les Nimfes, dels marquesos de Dosaigües, a escala i amb tot luxe de detalls. L'obra titànica es mostra des d’este dijous al Museu Nacional de Ceràmica de València juntament amb una cinquantena de peces més. Tot un repte que requereix minuciositat i mestria amb el fang.

Quan tenia huit anys, Espinosa Carpio ja va quedar colpit per la carrossa que dona la benvinguda al palau del Marqués de Dosaigües. En queden cinc semblants al món, però només esta pot presumir de tindre una reproducció a escala en terracota de més de dos metres. Cinc anys li ha dedicat a esta meticulosa obra l'artista d'Alfara del Patriarca en jornades de treball de quinze hores diàries. “Tot està fet per mi. Dec tindre uns 400 motles de la carrossa d’escaiola”, assegura. 

Fins i tot s'exposen elements preparatoris, com els cavalls que quedaren després descartats, però són obres d'art en si mateixa. Perquè modelar fins a la perfecció li ve a Espinosa Carpio des de la infància. “Amb el fang del carrer ja feia xicotetes obres, com cassoletes”, apunta. 

Un ceramista, un copista de Sorolla o la seua obra més recent, una consulta del traumatòleg, completen la mostra amb més de mig centenar d'obres costumistes. Com que no pot parar de crear, ja ha avançat que porta entre mans dos peces més de grans dimensions, de gres i de porcellana. Caldrà seguir-li la pista.

També et pot interessar

stats