Les fogueres enllesteixen els últims remats quan queden dos setmanes per a la Plantà

Un equip d’À Punt Notícies visita els tallers de Mario Pérez (Diputació-Renfe) i Paco Torres (Baver-Els Antígons), que l’any passat van quedar en tercera posició

El taller de Paco Torres ultima la foguera de Baver-Els Antígons / À Punt NTC

Queden dos setmanes perquè les fogueres infantils estiguen plantades als carrers d'Alacant i les grans descarreguen les góndoles a peces. Un equip d’À Punt Notícies ha visitat dos tallers que l'any passat tocaren pòdium en Secció Especial. Mario Pérez i Paco Torres van ser bronze i enguany volen escalar posicions.

Mario Pérez és conscient que la seua és la primera foguera amb què es troba qualsevol persona que arriba en tren a Alacant. Els seus ninots donaran una benvinguda acolorida, per tercer any consecutiu a Diputació-Renfe i no faltaran les al·lusions directes a la ciutat: l'ascens recent de l'Hèrcules, el moro del castell o la picada d'ullet al taller de Llongo que l'any passat aconseguia l'or en la foguera adulta. “És una foguera molt alacantina, que vol representar el que els turistes vivim quan arribem allí. Flipem amb Alacant. També està feta perquè el veïnat veja el que té a Alacant”, assegura. 

Mario va debutar en Especial de la mà de Diputació-Renfe. Amb ells aconseguia el bronze l'any passat. Una història semblant a la de Paco Torres en fogueres grans. Amb Baver-Els Antígons va començar a caminar a Alacant el 2019 i amb ells debutà en Especial l'any passat. El resultat fou un il·lusionant tercer premi per a comissió i artista, que aspiren a millorar encara més enguany amb una foguera de setze metres, i amb un remat de grans dimensions. “La temàtica d’enguany sorgeix per la seua il·lusió de les fogueres, pels artistes i per anar creixent i gaudint de la Plantà”, afirma l’artista. 

D'ací a dos setmanes, les infantils ja lluiran plantades i les grans aniran sumant metres en vertical. 

També et pot interessar

stats