Bob Pop: “El riure és l’orgasme de la intel·ligència”

L'escriptor i periodista participa este dimarts en el col·loqui de cloenda de l'Aula Narrativa de La Nau de València

À Punt entrevista l'escriptor Bob Pop

L'escriptor i periodista Bob Pop ha aprofitat el col·loqui de cloenda de l'Aula Narrativa de La Nau de València que té lloc este dimarts per a parlar del seu últim treball editorial. Como las Grecas és el singular assaig que reflexiona sobre l'acte de beure com a forma de socialització.  

Dècada de 1970 i els moviments psicodèlics del duet Las Grecas van entusiasmar tota una generació. Cinquanta anys després, l'expressió "Como las Grecas" és sinònima d'anar bufat. Bob Pop, el prolífic escriptor i periodista cultural, també ha batejat el seu assaig amb este títol que obri pas a un original estudi sobre els bevedors socials. “Hem de veure quines mancances tractem de resoldre amb l’alcohol i quins espais conquerim quan estem piripis”, assegura. 

Des de l'experiència literària, la personal i la d'amics i amors, Bob Pop celebra un discurs que lluny del to frívol, aporta conclusions honestes i gens categòriques. “Andreu Buenafuente em deia que l’èxit i la beguda s'assemblaven molt perquè no et canvien, sinó que mostren qui eres realment”. 

Columnista irònic guardonat amb un premi Ondas, fa anys que Roberto Enríquez, activa l'humor propi i depura un estil que acaba convertint-lo en Bop Pop. “El riure és l’orgasme de la intel·ligència. És la millor definició de l’humor, i vull que el meu humor siga un refugi per a mi i per aquells que s’acosten a mi. Sé que he de parlar de coses dures, però si ho fas amb humor és tot més fàcil”, conclou. 

També et pot interessar

stats