Alboraia celebra el Dia Mundial de l’Orxata amb una degustació gratuïta

Una bona excusa per a prendre un got d’esta beguda refrescant que s’ha convertit en l'emblema del municipi

Alboraia celebra el Dia de l'Orxata / À Punt NTC

Cada 9 de juliol se celebra el Dia Mundial de l'Orxata. Una beguda típica d'Alboraia, on este dimarts és dia de festa. Milers de persones s'han acostat a l'avinguda de l'Orxata a fer-ne un tast. A peu o en vehicles, veïns i visitants no han desaprofitat l'oportunitat de gaudir de la beguda més característica d'este poble acompanyada, per descomptat, d'uns saborosos fartons.

La jornada s’emmarca en les festes majors d'Alboraia, que celebra ja els 42 anys d'història d'esta tradició en el Dia de l'Orxata. Una beguda dolça i refrescant que ens encanta beure a l’estiu. A més, té múltiples qualitats com a aliment i és un gran producte de la gastronomia valenciana, ja que, fins i tot, s'hi poden fer plats salats, assegura el cuiner i presentador d’À Punt, Lluís Penyafort. 

Després de dècades d’oferir este producte tan preuat, l'orxata s'ha convertit per fi en tot un emblema del poble d'Alboraia. Daniel Tortajada, president del gremi d’orxaters artesans d’Alboraia, ha indicat en declaracions a À Punt que estan molt satisfets d’haver aconseguit que el Dia de l'Orxata tinga el reconeixement que buscaven.

També et pot interessar

stats