Vicente Sorlí i Nacho Marín prenen possessió del càrrec de pregoner i pregoner infantil de la Magdalena 2023

Sorlí cantarà els versos del poeta castellonenc Bernat Artola i Tomàs, i Marín cantarà els del poeta Vicent Pau Serra i Fortuño

Vicente Sorlí i Nacho Marín, pregoner i pregoner infantil, respectivament, de les Festes de la Magdalena 2023. / À Punt NTC

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha nomenat oficialment aquest dilluns de vesprada Vicente Sorlí i Nacho Marín pregoner i pregoner infantil, respectivament, de les Festes de la Magdalena 2023. 

Els dos castellonencs han acceptat l'encàrrec de l'alcaldessa i han cantat per primera vegada el Pregó al saló de plens de l'Ajuntament, on ha sigut l’acte de presentació. Sorlí ha cantat els versos de l'insigne poeta castellonenc Bernat Artola i Tomàs, anunciant la festa a la ciutat. I Marín, el de l'altre cèlebre poeta de Castelló, Vicent Pau Serra i Fortuño, anunciant la festa dels xiquets i les xiquetes. 

“Sentir en aquest saló de plens el Pregó de Bernat Artola i el Pregó Infantil de Vicent Pau Serra ens ha emocionat, perquè això significa que, un any més i després d'una dura pandèmia, tornem a la normalitat que marca la tradició per a viure la nostra Magdalena, les nostres festes fundacionals”, ha assegurat l'alcaldessa. Marco ha felicitat els nous pregoners i ha fet esment al treball que s'està fent per a protegir les festes fundacionals de la ciutat i que siguen declarades BIC.

El nou pregoner, Vicente Sorlí, és enginyer superior en Informàtica i està molt compromés amb el món de la festa. Ha participat anteriorment en les rondes de maig com a part del grup Rosa de Maig, del qual és solista i guitarra, i amb el qual va ser nomenat Adelantat de l’Aljama. També forma part de la Colla Arrop i Tallaetes i va ser nomenat barrero de l’Any de l'Associació de Barreros de la Mare de Déu del Lledó. A més, és membre de l'Associació Moros d’Alqueria.

Per la seua banda, Nacho Marí estudia terecer d'ESO al Col·legi Ramiro Izquierdo de la localitat. Del seu currículum fester, destaca que en la passada edició de la Magdalena va ser president infantil de la gaiata 17, Tir de Colom. De família d'una àmplia tradició festera, el seu avi va ser pregoner de la Magdalena l'any 2000.

També et pot interessar

stats