Els xiquets i les xiquetes de Benín tornen a pujar a l'escenari en defensa de la infantesa

L'espectacle de cants, percussió i dansa africana es representarà en diverses localitats valencianes

Actuació de Veus per Benín mentre interpreten una versió de "Bella Ciao" / À Punt NTC

Els xiquets i les xiquetes de Benin gBé (veus per Benín) realitzaran aquest Nadal una gira per Espanya, en concret per la Comunitat Valenciana i Andalusia, en defensa dels drets de la infantesa i contra l'explotació infantil, amb un espectacle únic de cants, percussió i dansa africana. 

Un total de vint xiquets i xiquetes i joves participen en la gira de Veus per Benín, que comença aquesta nit a Torrent (Horta), i que al llarg d'aquests dies de Nadal farà diverses actuacions en altres localitats com Alacant, l’Eliana, Énguera, Oliva, València i Vinalesa. Les dates es poden consultar en la seua pàgina web.

La gira està organitzada per la fundació Junts Per la Vida, que treballa amb la infància, en projectes sobre educació, alfabetització, drets, protecció i valors, i que darrerament ha centrat els seus esforços en l'evacuació, el trasllat i l'acolliment de refugiats ucraïnesos a Espanya.

Amb aquest espectacle, es busca "defensar els drets de la infància, que ara també s'estan veient afectats per la guerra d'Ucraïna, que està ocasionant l'augment de la pobresa", segons ha explicat la presidenta de l'ONG valenciana, Clara Arnal. "És la tercera gira que fem amb aquest grup de xiquets i xiquetes que venen de Benín, un dels més països pobres, per a mostrar-nos el seu art i la seua cultura, però sobretot, per a defensar els seus drets”, ha afegit.

Benín, en la banda occidental d'Àfrica, ocupa el lloc 163 de 187 en l'índex de desenvolupament humà, un dels més baixos del món, segons ha assenyalat l'entitat en un comunicat.

També et pot interessar

stats