Verónica Forqué: vora 50 anys dedicats al cinema, la televisió i el teatre

La seua versatilitat i desimboltura per a compondre els personatges deixa un gran buit en l'escena espanyola

Forqué ha deixat un gran buit dins del món del cinema i del teatre / À Punt NTC

Verónica Forqué ha sigut una de les actrius més estimades i premiades del panorama cinematogràfic espanyol. La seua mort aquest dilluns ha commocionat el món de la cultura, que ha gaudit del seu talent i la seua personalitat durant els últims vora 50 anys. Reina de la comèdia, Forqué va demostrar la seua versatilitat tant en el cinema com en la televisió i el teatre.

Guanyadora de quatre Goya, premiada en els festivals de Valladolid i Màlaga entre altres guardons, l’actriu va fer multitud d'interpretacions per al cine, la televisió i el teatre. 

Filla del productor i director José María Forqué, ho va tindre tot a favor per a entrar en el món de la cultura i convertir-se en una estrela. Els seus cabells rojos, el seu talent i una veu inconfusible per al drama i la comèdia la van convertir amb el temps en una de les actrius més populars d'Espanya. 

Forqué va començar en el cine l'any 1972 i va rodar amb els millors directors espanyols. Però va ser amb Almodóvar amb qui li va arribar la popularitat: tanta, que va acabar convertint-se en una de les actrius de referència de la comèdia espanyola. 

Icona de la televisió, també té una acreditada trajectòria teatral com a actriu i directora. La seua versatilitat i desimboltura per a compondre els personatges deixa un gran buit en l'escena espanyola.

També et pot interessar

stats