Troben l'actriu Verónica Forqué morta a sa casa

Les primeres investigacions apunten que la intèrpret, de 66 anys, s'ha suïcidat

L'actriu Verónica Forqué, en una imatge d'arxiu
L'actriu Verónica Forqué, en una imatge d'arxiu / Álex Zea (Europa Press)

La Policia Nacional ha trobat aquest dilluns en el seu domicili el cadàver de l'actriu Verónica Forqué, de 66 anys, que s'ha llevat la vida en el seu habitatge a Madrid, segons han confirmat fonts de la investigació.

El servei del 112 ha rebut una telefonada a les 12:49 hores per a avisar d'un intent de suïcidi en una vivenda situat en el número 7 del carrer de Víctor de la Serna, al madrileny districte de Chamartín. Fins a la residència s'han desplaçat sanitaris del Summa 112, que només han pogut confirmar la defunció de l'actriu. 

L'última aparició de Verónica Forqué va ser en el programa de cuina de Televisió Espanyola MasterChef Celebrity, el qual va decidir abandonar per cansament abans que l'expulsaren. "Cal ser coherent i si no puc més, no puc més", va manifestar aleshores.

Guardonada amb quatre premis Goya, l'actriu va iniciar la trajectòria cinematogràfica en la dècada dels setanta treballant en llargmetratges del seu pare, el director i productor José María Forqué. El gran salt en la seua carrera es va produir, però, quan el director Pedro Almodóvar la va convertir, el 1984, en l'entranyable Cristal de ¿Qué he hecho yo para merecer esto? També ha treballat amb Fernando Trueba en Sé infiel y no mires con quién i El año de las luces, pel·lícula per la qual va obtindre el primer Goya com a millor actriu de repartiment. A més de "xica Almodóvar", de la mà dels directors Fernando Colomo, Manuel Gómez Pereira, Manuel Iborra i Joaquín Oristrell ha sigut també "un dels rostres de referència de la comèdia espanyola".

Les veus expertes remarquen que les morts per suïcidi mai tenen un únic detonant, sinó que són el resultat de factors psicològics, biològics i socials que tenen tractament. Les persones amb conductes suïcides i els familiars poden rebre ajuda les 24 hores del dia a través del telèfon de l’esperança (717 003 717), el telèfon contra el suïcidi (600 505 152), o contactant amb el 112.

També et pot interessar

stats