La valenciana Viví Escrivá, Premi Nacional d'Il·lustració 2021

Concedit pel Ministeri de Cultura i Esport, el jurat ha destacat "la seua dilatada trajectòria de gran qualitat gràfica, que va començar en els anys setanta, i va marcar el rumb de l'àlbum il·lustrat a Espanya 

Il.lustració de Viví Escrivà
Il·lustració de Viví Escrivà / Europa Press

El jurat del Premi Nacional d'Il·lustració ha proposat Victoria Escrivá Palacios, Viví Escrivá, per a ser guardonada amb el Premi Nacional d'Il·lustració, corresponent a 2021, concedit pel Ministeri de Cultura i Esport. El jurat ha motivat el reconeixement a la il·lustradora "per la seua dilatada trajectòria de gran qualitat gràfica, que va començar en els anys setanta i que va marcar el rumb de l'àlbum il·lustrat a Espanya en un moment en el qual començava a despertar el sector editorial i, molt especialment, el del llibre infantil".

Així mateix, també "va dedicar la seua energia i experiència a lluitar pels drets dels professionals de la il·lustració en participar en l'associacionisme d'Espanya. Ha influït en generacions de lectors, referent indiscutible i amb una gran labor pel foment de la lectura". La dotació econòmica d'aquest guardó és de 20.000 euros.

"Des dels anys de la meua infància he intentat recrear tot allò que m'emociona amb el desig de fer-ho més bell, aquesta bellesa que emana del profund, i he de confessar que fins ara no he vençut en l'intent", ha declarat la il·lustradora.

Va començar a il·lustrar l'any 1976 

Nascuda a València el 1939, Viví Escrivà va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Sant Carles de València i després a la de San Fernando de Madrid. Va començar la seua labor com a il·lustradora de llibres infantils i escolars el 1976. Entre els seus treballs es troben col·laboracions amb TVE i l'elaboració de tretze audiovisuals per al Ministeri de Cultura i Esport, sota el títol Las palabras vivas, sobre la creació del llibre.

El seu llibre Cuando Lía dibujó el mundo va ser seleccionat l'any 2000 per la Fundació Germán Sánchez Ruipérez com una de les cent obres de literatura infantil espanyola del segle XX. A més, la seua trajectòria ha sigut mereixedora de nombrosos guardons. 

L’últim valencià que va rebre el Premi Nacional d'Il·lustració va ser l'il·lustrador Paco Giménez, al 2019. 

També et pot interessar

stats