Paco Giménez, Premi Nacional d'Il·lustració del 2019

Se'l reconeix "per mantindre la qualitat i la frescor" durant la seua trajectòria.

VÍDEO | Paco Giménez, Premi Nacional d\'Il·lustració del 2019

El valencià Paco Giménez, de 65 anys, ha sigut reconegut amb el Premi Nacional d'Il·lustració corresponent al 2019. El jurat l'ha premiat "per mantindre la qualitat i la frescor al llarg d'una trajectòria de més de quaranta anys amb un estil característic. Per la seua lleialtat a la línia i la geometria assimilada d'algunes de les avantguardes històriques de les arts visuals impulsant així la professió i la il·lustració infantil i juvenil".

El Ministeri de Cultura i Esport concedeix aquest premi, dotat amb 20.000 euros, amb l'objectiu de reconéixer i distingir el conjunt de la tasca realitzada per una il·lustradora o il·lustrador espanyols en l'àmbit del llibre i de les lletres en qualsevol de les llengües espanyoles.

Giménez va nàixer a València l’any 1954 i des de 1982 es dedica al sector infantil i juvenil amb l'elaboració d'il·lustracions per a contes i novel·les. Durant la seua trajectòria ha obtingut diferents guardons com el Premi Pigall, el 1989, o el Premi al Llibre en Valencià Millor Il·lustrat del 2002. A més, ha participat en les exposicions professionals més importants del sector com la Biennal d'il·lustració de Bratislava en tres ocasions.

L'il·lustrador també és cofundador, president i vicepresident de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València i cofundador i secretari de la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals.

Detall d'una il·lustració recent de Paco Giménez / http://www.pacogimenez.com/

També et pot interessar

stats