La valenciana Pirotecnia Tamarit guanya la votació popular del concurs de focs artificials dels Sanfermines

La col·lecció Furia ha resultat vencedora entre els huit dissenys de l'edició d'enguany

EuropaPress 5339609 fuegos artificiales pamplona
Focs artificials a la ciutat de Pamplona / Jesús M. Garzaron Valero

La valenciana Pirotecnia Tamarit ha guanyat la votació popular del XXII Concurs Internacional de Focs Artificials dels Sanfermines. La proposta de Daniel Tamarit amb la col·lecció Furia s'ha proclamat vencedora a Pamplona amb 2.387 vots sobre els altres huit dissenys de l'edició d'enguany.

Els focs es van disparar el 12 de juliol i van destacar per la seua sonoritat, la varietat d'elements i la novetat dels efectes, que van fer que Furia rebera una puntuació mitjana de 8,7 punts. Just per darrere, amb 8,65 punts, va quedar la col·lecció Seasons in fire del dissenyador alemany Tim Hannig, de la pirotècnia Pyrogenie Feuerwerk. Aquesta proposta va ser guanyadora del concurs oficial segons el jurat tècnic.

La tercera posició ha sigut per a l'espectacle Madre Mayantigo (Pedacito de cielo), de Ramón Martel Martel i la Pirotecnia San Miguel, de les Canàries. La col·lecció ha rebut una puntuació de 8,22.

Les tres obres triades pel públic són les mateixes que les del jurat tècnic, només que en un orde diferent. En el cas del vot popular, el públic de Pamplona ha decidit lliurar el guardó a la pirotècnia valenciana. Els espectacles de focs artificials dels Sanfermines reuneixen cada nit unes 50.000 persones.

També et pot interessar

stats