València Viva Walks: conéixer el passat del Cap i Casal a partir de 40 codis QR

Repartits per la ciutat, permeten accedir a fotos antigues i dades històriques de barris com Benimaclet, Ciutat Vella o el Cabanyal

Foto històrica de València publicada en el compte València Viva Walks / Valencia Viva Walks

Aterra a València una nova manera de fer memòria històrica i conéixer les nostres arrels. Ho podem fer a través dels quaranta codis QR impresos en rajoles per Sergio Caballero, creador del perfil València Viva Walks, un compte d’Instagram amb més de 25.000 seguidors que comparteix pessics fotogràfics per a recuperar la història de la ciutat.

Els codis s'han col·locat a diferents indrets de València, com Benimaclet, el Carme, el Cabanyal, el Grau o Ciutat Vella. Aquests codis quan s'escanegen amb el telèfon mòbil dirigeixen a una fotografia històrica de l'espai on se situa. A més, l’autor de la iniciativa apunta que s'han col·locat en llocs on no suposen un dany per a l'entorn.

Les fotografies utilitzades han sigut extretes de la Biblioteca Valenciana Digital i dels fons personals dels seguidors del compte. A més de col·locar-les al carrer, diversos locals s'han unit a la iniciativa, com els restaurants Kabanyal i La Otra Parte, que han facilitat fotos antigues del port i de les Arenes.

València Viva Walks treballa per a continuar agregant nous codis QR a diferents llocs de la ciutat, amb la finalitat d'ampliar encara més la quantitat d'informació disponible per als visitants i residents. La iniciativa ha rebut l'impuls de l'empresa Logival Fotoceramica, la qual es va oferir per a imprimir els codis QR de manera gratuïta en peces ceràmiques d'alta qualitat.

València Viva Walks és una comunitat en Instagram creada fa any i mig amb la intenció de convidar els habitants del Cap i Casal a fer turisme en la seua pròpia ciutat. A més d'aquest projecte, també ofereixen diferents rutes de lliure accés per a conéixer els Poblats Marítims, la Ruta de la Seda, la Ruta de les Muralles, Llegendes i Misteris o activitats en museus.

També et pot interessar

stats