Un pòdcast dona a conéixer la València que no apareix en les guies turístiques

'València, una ciutat per a passejar' presenta els barris de la ciutat de la mà de personalitats que aporten el seu segell personal

València (Ciutat de València)
Imatge d'arxiu de la ciutat de València

L'Ajuntament de València promou a través de Visit València el pòdcast 'València, una ciutat per a passejar' amb l'objectiu de presentar els barris de València que no figuren en les guies turístiques. Durant els 24 episodis que formen la iniciativa, apareixen personalitats com el dibuixant Paco Roca, la cantant Sole Jiménez o el pirotècnic Ricardo Caballer contant les seues vivències. Fins al passat mes de desembre, ha tingut 5.000 escoltes. 

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha destacat que "els atractius de València s'estenen per tots els barris i districtes". Per a García, el projecte sonor "posa en valor el patrimoni cultural, històric i artístic de la ciutat" perquè ho puguen gaudir no només turistes, "sinó també els valencians i les valencianes". 

La protagonista de la guia acústica és la ciutat, la seua història i tradició. Els locutors que guien els recorreguts són Luis López i María José Aledón i fan girar el relat al voltant d'un personatge autònom. Així, l'humorista Eugeni Alemany, la corredora Gemma Payà, el dissenyador Adrián Salvador, la coctelera Vanesa Pérez, el pastisser Salvador Pla o el músic de Seguridad Social José Manuel Casañ, entre altres, enriqueixen les narracions amb anècdotes i experiències personals, i amb els seus coneixements sobre els temes en què són especialistes. 

Cada capítol abasta una zona de la ciutat: el Cabanyal-Canyamelar, el Grau, Velluters, Benicalap, Ciutat Vella, Russafa, l'Albereda, el Jardí del Túria, el Parc Central, la Gran Via, Blasco Ibáñez, l'Albufera, l'Eixample, Patraix, la Ciutat de les Arts i les Ciències, els campus universitaris i la Malva-rosa, el Carme, Arrancapins, Pinedo i el Saler, Extramurs, Montolivet i la Punta, Morvedre i Marxalenes, i Campanar. 

Els episodis que més s'han sentit fins ara són el del Cabanyal-Canyamelar amb la ceramista Ana Illueca i el centrat en Ciutat Vella, en el qual participa el xef Ricard Camarena. El pòdcast es pot trobar en el web de Visit València i totes les plataformes per a escoltar pòdcasts.

També et pot interessar

stats