María Luisa Merlo, Gustavo Gimeno i Seguridad Social, primers premis al mèrit cultural Ciutat de València

Amb aquest nou guardó, el govern municipal vol homenatjar aquelles persones o col·lectius que s'han destacat per la seua contribució a qualsevol disciplina artística

Premis Ciutat de València
Premis Ciutat de València / Ajuntament de València

L'actriu María Luisa Merlo, el director d'orquestra Gustavo Gimeno i el grup de rock Seguridad Social han rebut aquest dijous els primers Premis Ciutat de València al mèrit cultural per la seua trajectòria artística. No ha pogut estar-hi present Merlo, per motius de salut.

L'alcalde, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha fet lliurament de les distincions en un acte celebrat a l'Hemicicle, amb les quals "posem punt final a l'absència d'un guardó creat pel govern municipal per a homenatjar aquelles persones o col·lectius que s'han destacat per la contribució a qualsevol disciplina artística".

Ribó ha ressaltat que aquest acte "té un doble caràcter: de deute i d'esperança". D'una banda, "deute cap a aquells professionals que, si bé havien pogut rebre des d'altres i altes institucions el reconeixement general a la seua labor, fins ara els havia mancat un guardó que assenyalara específicament la ciutat de València com a origen o destinatària de la seua carrera".

D'altra banda, ha continuat Ribó, "l'esperança recau en el fet d'haver iniciat hui un recorregut que es prolongarà de manera inexcusable", ja que "aquests premis naixen amb una vocació clara de continuïtat, perquè no creem uns guardons tan especials i necessaris com aquests amb una voluntat mancada de fermesa, atés que és un benefici per a la ciutat, per a la societat i per a aquelles persones a qui els serà concedit".

També et pot interessar

stats