València se submergeix en el Corpus

La ciutat s’engalana per a les celebracions de la Festa Grossa. Un tapís de 150 quilos de flors, de set varietats, presideix la plaça de la Mare de Déu, des d’on eixirà la processó diumenge

Tapís floral, enguany dedicat al Sant Calze de la catedral, que s'ha confeccionat amb més de 150 quilos de flors durant quasi un mes
Tapís floral, enguany dedicat al Sant Calze de la catedral, que s'ha confeccionat amb més de 150 quilos de flors durant quasi un mes / Ajuntament de València

L’ambient de festa, d’una de les més antigues de la ciutat, es respira ja a València. La ciutat es prepara per a celebrar este cap de setmana els actes centrals del Corpus, que culminaran diumenge amb una processó que recorre els carrers des del segle XIV i en què es traslladarà la Custòdia més gran del món. Mentrestant, els carrers s’engalanen per a acollir la Festa Grossa. De fet, a la plaça de la Mare de Déu ja es pot contemplar el tapís fet amb més de 150 quilos de set varietats de flors, enguany dedicat al Sant Calze de la catedral.

Es tracta d’un tapís de 48 metres quadrats, sis d’alt per huit d’ample, en el qual han treballat 14 persones durant quasi un mes.

La plaça de la Mare de Déu, convertida en epicentre de la Festa Grossa, rebrà este divendres a la vesprada les Roques. A partir de les huit està previst el trasllat d’estos elements tan identitaris del Corpus de València, després hi haurà nit d’albaes pel nucli antic.

Dissabte, la jornada prèvia a la celebració del Corpus, la representació dels misteris a càrrec dels alumnes d’un col·legi de València, un concert de la banda municipal i una cercavila a la mitjanit integraran el programa d’actes.

Ja diumenge, a partir del migdia, tindrà lloc la Cavalcada del Convit i a les 14:00 hores, de manera extraordinària enguany, es dispararà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament. És la data en què finalment s’ha reubicat la que es va suspendre l’últim diumenge de febrer, quan la ciutat estava de dol oficial per l’incendi de Campanar.

Exhibició de danses tradicionals

De vesprada, a les 19:00 h, començarà l’acte més esperat del Corpus: la processó, en què s’interpretaran algunes de les danses dels segles XV i XVI. Així, pel cor de la ciutat s’interpretaran les històriques danses dels Cavallets, els Arquets, els Pastorets, la Magrana o les dels Llauradors desfilaran, amb la icònica Moma, davant de la custòdia.

La Custòdia, dissenyada i realitzada per Francisco Pajarón, serà l’element central de la processó prevista per a diumenge de vesprada. Es considera la més gran del món. Està feta amb 600 quilos de plata i huit d’or, en els quals s’incrusten un bon grapat de pedres precioses. 

També et pot interessar

stats