València salva l’únic taller artesanal de seda, fusta i metalls de la ciutat

El Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella havia amenaçat la seua supervivència

València salva l’únic taller artesanal de seda, fusta i metalls de la ciutat / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha reconegut el valor cultural i patrimonial de la casa taller March, l'únic negoci artesanal de seda, fusta i metalls que quedava a la ciutat. Ubicat al centre de la Ciutat Vella, es va obrir a principis de 1919 i hui dia és l'únic vestigi que queda dels antics oficis d'època musulmana al barri del Carme.

El negoci està regentat des de fa quatre generacions per una família experta en l'orfebreria, la talla, la seda i els esmalts. Al taller es continuen utilitzant eines i utensilis de tota mena que són part de la vida d'una família dedicada a l'artesania, i alhora testimoni d'una època. Entre l'ampli inventari de ferramentes i maquinària per a treballar els metalls dels brodats i teixits hi ha un dels pocs telers del segle XIX que hi ha a València.

El taller, que ha estat a punt de ser enderrocat per diversos plans de rehabilitació del barri, ha sigut reconegut pel seu valor cultural i patrimonial gràcies al suport veïnal i al treball de la família. Els propietaris actuals esperen que siga protegit com a bé de rellevància local per tal de continuar obert i oferint una difusió cultural dels oficis tradicionals.

També et pot interessar

stats