València promou la creació d'una nova categoria per a l'edició 2022 dels Premis Goya

L'organització de València Capital Mundial del Disseny, juntament amb l'Ajuntament de la ciutat, demana la creació el 2022 d'un guardó que reconega el millor disseny de cartell

Xavi Calvo, aquest dilluns
Xavi Calvo, aquest dilluns / Ana Escobar (Efe)

L'organització València Capital Mundial del Disseny, juntament amb l'Ajuntament de la ciutat, està promovent que l'Acadèmia del Cine incloga en els Premis Goya de 2022, que se celebraran a València, un nou guardó que reconega el millor disseny de cartell.

Així ho ha assegurat aquest dilluns el director de València Capital Mundial del Disseny, Xavi Calvo, en els desdejunis de l'Agència EFE al Col·legi d'Advocats de València, on ha recordat que aquesta és una reivindicació que el món del disseny està fent "des de fa molt de temps", i suposaria un gran suport per a la indústria del cine i del disseny. Calvo ha remarcat el gran "arrelament" que té el món del cartell a València.

Calvo ha contextualitzat la petició quan ha explicat que, en els 90, el cinema espanyol va tornar a florir i es va confiar de nou en dissenyadors importants per a fer cartells de pel·lícules. Una realitat que des de llavors "no ha decaigut", i per això els dissenyadors consideren que és el moment que el disseny dels cartells cinematogràfics també siga reconegut.

València serà la seu de la cerimònia dels 36ns Premis Goya l'any 2022. Aquesta data coincideix amb la culminació de l'any Berlanga, amb què l'Acadèmia del Cine commemorarà el 2021 el naixement del director. També el 2022 serà el 90é aniversari de la creació de Cifesa, l'empresa valenciana dedicada a la producció i distribució de pel·lícules.

El responsable de València Capital Mundial del Disseny ha afegit també que als Estats Units hi ha un moviment molt fort perquè els Oscar reconeguen els títols de crèdit, i hi ha una organització per a reivindicar-los com una indústria nord-americana molt forta.

També et pot interessar

stats