Laura Mengó, fallera major del 2023: "M'agradaria tindre la capacitat de tornar tota l'estima rebuda per cada casal de València"

Paula Nieto Medina —de la Falla Azcárraga-Ferran el Catòlic— i Laura Mengó Hernández —Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (l’Antiga de Campanar)— presideixen el seu primer gran acte faller

Les falleres majors de València, aquest dimecres
Les falleres majors de València, aquest dimecres / JCF
19 d'octubre 2022 - 19:47 Actualitzat: 19 d'octubre 2022 - 22:18

La fallera major de València 2023, Laura Mengó, i la fallera major infantil de València, Paula Nieto, estan vivint aquest dimecres de vesprada la primera trobada amb el món de la festa. I ho fan a l'Ajuntament de la ciutat. València proclama les seues falleres majors. L'acte ha estat marcat per l'emoció de les noves falleres majors de València, de les seues respectives corts d'honor i dels familiars presents.

La proclamació és el primer gran acte de les falleres majors de València després de l'elecció. Paula Nieto Medina —de la Falla Azcárraga-Ferran el Catòlic— i Laura Mengó Hernández —Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (l’Antiga de Campanar)— van ser triades aquest dimarts en la tradicional telefonada que cada any fa l'alcalde de València, actualment Joan Ribó.

Fallera Major Infantil de València
Fallera Major Infantil de València / JCF
Fallera Major de València 2023
Fallera Major de València 2023 / JCF

Les primeres paraules han sigut de Ribó, que ha nomenat formalment a les dues màximes representants de la festa fallera de 2023.

La primera a parlar ha sigut la fallera major infantil, que s’ha mostrat segura que serà un any meravellós i ha animat a tots i totes a gaudir de la festa. “Els xiquets i xiquetes valencians som la il·lusió, el present i el futur de la nostra festa.”

Per la seua banda, Laura Mengó, que ha parlat en nom de tota la seua cort d’honor, ha emfatitzat que les emocions són el cor de les Falles. Mengó ha recordat la pandèmia i ha dit que és temps de gaudir de la festa i mantindre viva la tradició. "És el moment de tornar a València tot el que durant tants anys ens ha regalat, i ho farem amb el compromís de demostrar que les emocions són el motor de les falles, ha dit. "M'agradaria tindre la capacitat de tornar tota l'estima rebuda portant les meues arrels per cada casal de València", ha defensat Mengó.

"Tinc el plaer i la responsabilitat de representar aquesta extraordinària ciutat formada per grans persones. Estic segura que amb aquestes dones compromeses i amb l'equip que forma Junta Central Fallera, farem encara més gran la nostra festa", ha dit la fallera major davant el món de la festa i de representants de les Fogueres d'Alacant i de la Magdalena de Castelló.

Durant la proclamació, Ribó ha tingut habituals paraules de reconeixement i gratitud amb les falleres majors de l'any passat, Carmen Martín i Nerea López. 

Les falleres majors de València i les seues corts d'honor
Les falleres majors de València i les seues corts d'honor / JCF

També et pot interessar

stats