València es prepara per a celebrar la festa de la patrona

La vespra del dia gran de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats també hi ha molts actes, com les dansaes, la salve o el concert de la banda municipal

Dansà infantil, aquest divendres a la plaça de la Mare de Déu de València
Dansà infantil, aquest divendres a la plaça de la Mare de Déu de València / Junta Central Fallera (@JCF_Valencia)

El segon diumenge de maig, la ciutat de València celebra el dia de la seua patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. Una festivitat que en aquests dos darrers anys s'ha vist afectada per les mesures sanitàries, però que enguany torna amb tots els actes tradicionals que fan d'aquesta festa una de les més emotives per als devots de la Geperudeta.

Però abans del dia gran, l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l'arquebisbat, la catedral i la basílica, ha organitzat una sèrie d'actes festius i litúrgics, que van començar aquest divendres i continuaran fins al pròxim dilluns, dia 9.

Així, la programació d'aquest dissabte ha començat a les 9:00 hores amb el repic i vol de la campana Maria, que anuncia la festa del matí. A les 12:00 hores serà el Vol de Migdia des del Micalet, amb el toc de campanes menors, Úrsula, Violant i Maria, que anuncien l'inici de la festa.

Les dansaes continuen després que aquest divendres el so del tabal i la dolçaina tornara a alegrar els carrers de la ciutat amb la dansà infantil i la dansà dels grups de danses de les comissions falleres. Els dos actes van tindre la participació de la fallera major infantil i la fallera major de València, respectivament.

Aquest dissabte serà a partir de les 18:30 hores quan es podrà gaudir novament de la dansà, protagonitzada aquesta vegada pels grups de danses dels pobles.

A continuació, a les 20:00 de la vesprada, el cardenal Antonio Cañizares presidirà la salve solemne a la Mare de Déu a la seua capella i, en acabar, serà el torn del Vol de l'Ave Maria des del Micalet.

La nit valenciana honra la Mare de Déu dels Desemparats

Els actes continuen fins ben entrada la nit. A les 23:00 hores la Banda Simfònica Municipal de València oferirà un concert, dirigit per Rafael Sanz Espert, que constarà de dues parts en què s'interpretaran temes com "Cançons de Mare", del mestre Rafael Talens, o "¡Valencia, canta! A la Virgen de los Desamparados", de José Serrano.

El dia festiu acabarà a la mitjanit al llit del riu Túria, a la zona de les Torres de Serrans, amb un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Tamarit. Seguidament, els grups de la ciutat de València faran una demostració de danses, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i s'acabarà amb un recital de l'Associació Cant Valencià d'Estil.

Per a demà diumenge es preparen els actes més simbòlics de les festivitats en honor de la Geperudeta, com la Missa de Descoberta, la Missa d'Infants, el trasllat de la imatge de la santa o la processó vespertina.

Tant la Missa d'Infants com el Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats es podran seguir per À Punt a partir de les 7:55 i 10:15 hores respectivament.

També et pot interessar

stats