Els germans Polo roden a València ‘Pequeños calvarios’

Es tracta d'una comèdia ‘obsessiva’ i ‘maniàtica’ protagonitzada per Arturo Valls i Lorena López

Berta Vázquez, Vito Sanz i Pablo Molinero també formen part d'un extens repartiment valencià

Les manies i obsessions d'un grup variat de personatges són les protagonistes de Pequeños calvarios, la nova pel·lícula dels germans valencians Javier i Guillermo Polo. El llargmetratge es roda aquests dies a València i té un equip tècnic, actors i actrius majoritàriament valencians, com Arturo Valls, Lorena López o Marta Belenguer.

Pequeños calvarios està dirigida per Javier Polo i arriba després de cintes com Lo carga el diablo (pendent d'estrena), el documental ficcionat The mistery of the Pink Flamingo i el curtmetratge Una terapia de mierda, tots ells projectes sota el segell dels Germans Polo. En aquesta ocasió, la productora Japónica Films, habitual en treballs anteriors, també participa en l'obra, amb un pressupost de més d'un milió d'euros i que es preveu que s'estrene el 2024.

Manies i obsessions molt personals

La pel·lícula es troba en la segona setmana de rodatge. Els seus creadors l'han definida com “una comèdia negra, àcida i surrealista”, que a través de cinc històries retrata neurosis i obsessions inspirades en les seues experiències personals.

Un guió original de David Pascual, Enric Pardo i Guillermo Guerrero, que, segons Polo naix "arran que el meu pare és psiquiatre, el meu germà i jo sempre hem tingut especial sensibilitat per a detectar comportaments humans absurds i a vegades incoherents."

Algunes de les manies i fòbies que es tractaran en la pel·lícula són les relacionades amb el soroll, els sons estranys, els veïns pesats, l'obsessió pel menjar i les dietes, la por de la mort, les malalties, el temor d'estar sol o els rituals de treball.

La Comunitat Valenciana com a escenari

La pel·lícula es filma en diverses localitzacions de la Comunitat Valenciana, d'on són naturals Javier i Guillermo Polo, i encara que el seu escenari principal és la ciutat de València, està previst rodar també a Castelló de la Plana, Benidorm i Benicàssim.

Un repartiment majoritàriament valencià

El càsting del llargmetratge el formen setze actors i actrius, entre els quals destaquen els valencians Arturo Valls (Cámera Café), Lorena López (Vasil), Marta Belenguer (Señoras del Hampa), Mamen García (La que se avecina), Raúl Navarro (El juego de las llaves) o Rubén Bernal (El secreto de Puente Viejo).

Berta Vázquez, Andrea Duro, Vito Sanz i Pablo Molinero també formen part d'un extens elenc en el qual, segons avança la productora, encara queden noms per anunciar.

També et pot interessar

stats