València descobreix part del seu passat amb la trobada d’un celler del segle XIV

També han localitzat altres objectes quotidians al solar on fa uns dies van localitzar un pati i una font mudèjar.

Imatge de portada: restes de l'antic celler que han eixit a la llum amb l'excavació arqueològica

València ha desenterrat alguns vestigis més de la seua història. Les excavacions que fa l’Ajuntament a la baixada de Sant Miquel, al cor del barri del Carme, prèvies a la construcció del nou espai municipal Dones i Igualtat, han permés descobrir un celler del segle XIV, així com altres elements de la vida quotidiana, com un llibrell. Aquesta valuosa troballa se suma a la del pati i la font mudèjar que van localitzar fa uns dies al mateix espai.

Quant al celler, és un espai perimetrat amb murs d'1,9 metres d’alçària, segons ha explicat l’Ajuntament de València. Allí també han trobat “un llibrell, un vas redó de poca alçària més ample de la boca que de la base, emprat per a llavar plats i per a altres usos”, com detallen en el consistori.

La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha destacat la importància que tenen aquestes troballes per a la ciutat. De fet, ha avançat que l’Ajuntament està estudiant “com posar-les en valor i conservar-les i, fins i tot, poder integrar-les a l’edifici” que alçaran al mateix solar. De fet, a pocs metres on han fet la troballa, a la plaça de l’Arbre, es conserva un celler del segle XIII, on actualment fan tast de vins.

Dues basses a la zona artesanal

Així mateix, en l’Ajuntament apunten que al sud del solar on fan les excavacions arqueològiques, pertanyent al segle XVIII, hi ha una zona artesanal, on estan recuperant dues xicotetes basses, de planta quadrada, construïdes amb rajola i morter. Al paviment es conserven bacins amb traces en manganés, en bon estat de conservació. Es creu que aquests recipients servien per a arreplegar residus, segons ha apuntat l’Ajuntament.

“A hores d'ara continua l'excavació i és possible que apareguen part de les diverses habitacions de la vivenda mudèjar, o nous elements relacionats amb el celler. Una vegada recuperades la totalitat de les restes, es valorarà la posada en valor i la millor manera de conservar-les”, ha exposat la regidora Beamud.

També et pot interessar

stats